İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Daire Başkanlığı, Mahmutbey gişeler bölgesindeki trafik yükünü azaltmak için hazırladığı "Başakşehir İlçesi Mahmutbey Gişeler Mevkii TEM Katılım Yolu Ön Projesi"ni 31 Ağustos 2021 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü’ne (KGM) resmî yazıyla bildirdi.
Onay için görüşü sorulan KGM, yanıt vermedi. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı, 11 Ekim 2022 tarihinde hatırlatma yazısı gönderilerek tekrar görüş ve onay istendi. İlk başvurudan 16 ay sonra, 5 Ocak 2023 tarihinde İBB’ye yanıt veren Karayolları Genel Müdürlüğü, bölgedeki proje çalışmalarının KGM 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini bildirdi. Aradan geçen sürede bölgede KGM tarafından çalışma yapılmadı. Cumhur İttifakı’nın İBB Adayı Murat Kurum da geçtiğimiz günlerde seçilmesi halinde Mahmutbey’deki trafik sorununu çözeceklerini söylemişti.
YOL GENİŞLİĞİ 17 METREYE ÇIKARILACAKTI
İBB’nin hazırladığı ve onaylanmış olsaydı bugün hayata geçmiş olacak proje ile Tem Otoyolu Mahmutbey Batı Kavşağı'ndan gişeler yönüne katılım ile TEM İkitelli çıkışı bölümünde yaşanan trafik sıkışıklığını önlemek için TEM otoyoluna katılım mesafesi uzatılacaktı. Katılım yol genişliği 17 metreye, yol uzunluğu da 892.9 metreye çıkarılacak, istinat duvarı ve altgeçit genişletmesi ile bölgede rahatlama sağlanacaktı.


Sözcü
'İmamoğlu'na ait' denilmişti: O jetin sahibi AKP’liye 518 milyonluk ihale14 izlenme
Oğlu Kartalkaya'da ölen Danıştay Başkanı Turizm Bakanlığı'nı işaret etti: "Turizm Bakanlığı, Turizm Bakanlığı yetkilileri hakkında soruşturma izni vermedi"20 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'nde katledilen Hilal'in ailesinden acı feryat: "24 suç kaydı olan adam nasıl dışarıda geziyor"22 izlenme
Emeklinin memurun kaderi bu tabloda: Her şey az zam yapmak için!32 izlenme
'Fiyatlar düşmeyecek' diyerek vahim tabloyu özetledi: 'Türkiye tarihinde ilk olacak'27 izlenme
İstanbul'da AKP'li belediyedeki arazi rantı! 30 milyon dolarlık kupon arsa!89 izlenme
Gündem olacak iddia! "Ela Rümeysa Cebeci'nin telefonu baş ağrıtır..."14 izlenme
Yüksek elektrik faturaları nedeniyle bakkallar buzdolaplarını iade ediyor! Dondurma satmayacaklar!56 izlenme
Peri bacalarını böyle yıkıyorlar! 'Yol yapacağız diye milyonlarca yıllık peribacaları yıkılıyor. Bu yapılan tarihe, Anadolu’ya ihanettir'
Saray’a yeni kadro
Vakıflar Genel Müdürlüğü logosundan Türk bayrağını çıkardılar!
Yabancı çalışanın asgari ücreti fırladı: En düşük maaş 20 bin TL'yi geçti