İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun belediyede yeni göreve getirdiği bürokratların pek çoğu, aynı zamanda şirketlerde yönetim kurulu üyesi olarak da görevlendirildi.
İBB’nin çoğunluk hisselerini elinde bulunan 28 şirketin yönetim kurulları, yapılan atamalarla yeniden şekillendirildi.
Belediye İktisadi Teşebbüsü ( BİT ) olarak da adlandırılan, İBB şirketlerinin pek çoğunda, 21 Mart 2020’ye kadar görev yapacak yeni üyelerle ilgili yönetim kurulu kararları Ticaret Sicil gazetesinde yayımlandı.
İBB’nin en önemli şirketlerinden olan İGDAŞ'ta son Yönetim Kurulu kararlarına göre, görev süreleri sona eden üyelerin yerine yeni atamalar gerçekleştirildi.
Bir milyar 420 milyon TL sermayeli İGDAŞ’a, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut yönetim kurulu başkanı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli yönetim kurulu başkan yardımcısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çakılcıoğlu yönetim kurulu başkan yardımcısı, Koç Üniversitesinden Zeynep Neyza Akçabay yönetim kurulu üyesi olarak atandı.
İBB’nin ikinci önemli şirketi 422 milyon 249 bin 861 TL sermayeli KİPTAŞ’ta ise İGDAŞ’a yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak atanan Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem, Şişli KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
Başkan yardımcılıklarına ise İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin, önceki yönetim zamanında İSKİ Genel Müdür Yardımcısı olan ve görevinden istifa eden Cafer Sezgin getirildi. KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'ne getirilen Ali Kurt da, yeni yönetim kurulu üyesi oldu.
İBB, geçmiş yönetimler zamanında da üst düzey bürokratları İGDAŞ yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. İGDAŞ yönetim kurulu başkanlığı görevini eski Genel Sekreter Hayri Baraçlı yürütüyordu.
İBB’nin şirketleri içinde yönetim kurulu başkan ve yardımcılarına memur maaşlarına ek olarak, 'huzur hakkı' adı altında düzenli aylık ödeme yapılıyor. Halen geçerli olan 29 Mart 2018 tarihli İGDAŞ Yönetim Kurulu karında ücretler konusunda şu bilgi yer alıyor:
"Yönetim Kurulu Başkanına aylık net 14 bin 200 TL., Yönetim Kurulu Başkan Vekiline aylık net 8 bin 950 TL., yönetim kurulu üyelerine aylık net 4 bin 950 TL huzur hakkı ödemesine oybirliği ile karar verildi."
https://halktv.com.tr/gundem/ibbninsirketlerineustduzeyatamalar402624h
Sedat Peker: "Ben paylaşım yapmasam da ortaya çıkan her skandalda iyi bakarsanız beni görebilirsiniz"51 izlenme
İbrahim Kalın hayaller aleminde: "Erdoğan insanları yoksulluktan kurtardı, arabamız çok ucuz, seçimden sonra yabancı yatırımcı gelecek"29 izlenme
Gerici Hayrettin Karaman: Baldız ile evlenmek caizdir!292 izlenme
Cumhurbaşkanı Danışmanı ‘kalkışma’ diyerek muhalifleri tehdit etti22 izlenme
Türkiye'nin dört bir tarafından yardım çığlıkları! Binlerce yurttaş kirasını, faturasını ödeyemiyor...69 izlenme
Hollanda'nın aşırı sağcı siyasetçisi Wilders'dan Erdoğan'a Türkçe soru: "Göçmenleri ne zaman ülkelerine göndereceksiniz?"23 izlenme
Atatürk gitti, Ayasofya geldi!123 izlenme
Gazetecileri fişlediler! ‘Tarihe kara leke olarak geçecek fişleme belgesi’86 izlenme
İstanbul’da küçük kıza cinsel istismar: 2 Suriyeli gözaltında!
İş Bankası Genel Müdürü'nden faiz ve dolar tepkisi! "Kimsenin hayrına olmaz"
Mehmet Demirkol'dan Mehmet Büyükekşi'ye tarihi Atatürk dersi: "Kimsiniz olum siz! Benim ulusum adına sen gidip Suud'la nasıl Atatürk pazarlığı yaparsın!"
İtalya Başbakanı Meloni, "deep fake" videolar nedeniyle 100 bin euro tazminat talep etti