İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kasım ayı meclis toplantısı Saraçhane'deki başkanlık binasında yapıldı. Meclis’te Hukuk Komisyonu ile Altyapı Mesken ve Emlak Komisyonu Müşterek Raporu tartışmalara neden oldu.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Meclise sunulan teklifte, İBB Meclisi ve İBB Encümen kararıyla 2010 yılında, eski Fatih Belediye Başkanlığı binası ile yanında bulunan mahzenin üniversite hizmetlerinde kullanılmak şartıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kurduğu Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 yıl süre için bedelsiz olarak tahsis edildiği belirtildi. Binaların üniversite tarafından rektörlük binası olarak kullandığı da ifade edildi.
İBB yönetimi ise Sayıştay’ın önceki yıllarda hazırladığı raporda yer alan "Vakıf üniversitelerine belediyeye ait bir taşınmazın bedelli veya belsiz şekilde tahsisi mümkün değildir" ifadelerini hatırlatarak tahsisi iptal etmek ve tarihi binaları geri almak istedi.
Sayıştay kararına ve CHP’li meclis üyelerinin itirazına rağmen, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla teklif Emlak Müdürlüğü’ne iade edildi. Böylece AKP’li ve MHP’li meclis üyeleri tahsisin iptal edilmesine ve tarihi binaların yeniden İBB’ye geçmesine engel oldu.
Üniversitenin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İBB’nin geri almak istediği bina 1914 yılında Mimar Y. Terziyan tarafından semtin kaymakamlık binası olarak tasarlandı ve inşa edildi. Döneminin özgün sivil mimarlık örneklerinden biri olan binanın eski ismi "Şehri Emaneti Fatih Dairesi." Kaymakamlık olarak yapılan bina, daha sonra hem kaymakamlık hem de Fatih Nikah Dairesi olarak, daha sonra ise uzun yıllar Fatih Belediyesi Başkanlık Binası olarak kullanıldı.
'AKP'ye 15 yıl destek oldum, üye bile topladım, işadamıydım iflas ettim, şimdi çay param bile yok' Nihayet anlamış !221 izlenme
Binlerce işçi katıldı! Bursa’da dev miting!141 izlenme
Kulislerde erken seçim iddiası!40 izlenme
Bir aile yok oldu! Zehirlenme faciasında 4 kişi tutuklandı25 izlenme
Seçil Erzan’ın kırdığı telefondaki Arda Turan'la mesajlaşmaları ortaya çıktı: "Sana imzasız kayıtsız 15 milyon dolar nakit akışı sağladım"54 izlenme
Gebze Belediyesi'nden ilk açıklama geldi: Hayvanları Koruma Günü'nde paylaşım yapmışlar17 izlenme
AKP'li yazar "Bu ülkeyi Araplaştıracağız" demişti, Araplaştırma operasyonu gerçek oldu!36 izlenme
Erdoğan’a ‘Esad’ şoku!189 izlenme