Bu ürünler, alkollü ürünün yanı sıra elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye gibi malzemeler olarak sıralandı. Ancak sosyal medyada sigara satışına yönelik de bir kısıtlama geleceği konusu gündem oldu. İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, ''Marketlerde sigara satışına yasak mı geliyor'' sorusuna yanıt verdi.
Zorunlu ihtiyaçlar
Genelgeye göre marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.
Yasaklı ürünler
Marketler 7 Mayıs'tan itibaren alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim gibi ürünleri satamayacak.
81 il valiliğine gönderilen genelgede yer alan detayların ardından, sigara satışına yönelik bir düzenleme yapıp yapılmadığı da merak konusu oldu.
Sigara yasak mı?
Marketlerde sigara satışına yasak mı geliyor? sorusuna İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı yanıt verdi.
Çataklı, market önlemlerine yönelik son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti.Çataklı, bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu söyledi.
Online satışlar
Alınan tedbirlerin canlı bir süreç içerisinde gerçekleştiğini vurgulayan Çataklı, ''Nerelerin kapanıp kapanmayacağı, cumartesi pazarın aynısı tam kapanma sürecine yansımış oldu'' açıklamasında bulundu.
Yeni bir genelgeyle hangi ürünlerin alınıp satılabileceğini belirlediklerini ve amacın kalabalık oluşmasını engellemek olduğunu ifade eden Çataklı, ''Online alışverişlerle ilgili durum şu an söz konusu değil'' dedi.
https://abcgazetesi.com/icislerindenyeniaciklamamarketgenelgesindesigarayasagivarmi388206
Yaşlı kadın tarihi geçmiş ürünleri çöpe atılacakken zorla aldı... Seni bu hale düşürenler utansın!37 izlenme
Hükümetin zam politikasını 'Olacak O Kadar' daha önce böyle ti'ye almıştı !563 izlenme
Atatürk alerjisi bulaşıcı çıktı15 izlenme
Türkiye'nin en büyük 4'üncü AVM'si 250 milyon euroya satılıyor!27 izlenme
Melih Gökçek, istifası istenince şarkılı mesaj verdi !489 izlenme
Erdoğan'ın atama isteyen öğretmenlere verdiği cevap büyük tepki çekti! 'Alacağımızı aldık, yeterli'100 izlenme
Merkez Bankası'ndan 33.3 milyar lira seçim avansı101 izlenme
5 Aralık Kadın Hakları Günü kutlu olsun! Nedir, ne zaman ve nasıl ortaya çıktı?557 izlenme
Süleyman Demirel 2023 seçiminin sonucunu yıllar önceden açıklamış!
Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Aybaş: 'Türkiye geneli dükkanları kapatıyoruz'
Sudan’dan at, eşek ve katır eti ithal edilecek!
Hepiniz oradaydınız be! İşte Adnan Oktar'ın davetine katılan AKP ünlüleri