Antalya'nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.’nin (10), cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A., yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nce, üçüncü duruşmada tahliye edilmişti…
SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Antalya’nın Finike ilçesinde, 6 Mayıs 2020’de kız çocuğu G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.’nin istismara uğradığı şüphesinin ardından konunun kolluk güçlerine intikal ettirildiği belirtildi.
İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezi’nde yapılmasından sonra çocuklara psikososyal destek verilmeye başlandığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
* Antalya Elmalı’da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur:
* 06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır.
* Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır.
* 05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir.
* 05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur.
* 21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir.
* Bu travmatik süreçte çocuklarımızı ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modellerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz.
*Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz.
"Erdoğan seçimlerde adımı bile anmadı" diyen Sinan Oğan'a vatandaştan kapak! "Niye gittin de yamandın o zaman?"35 izlenme
Camideki Türk bayrağına tahammül edemediler!199 izlenme
Bahar Candan’ın da cezaevinde olmadığı ortaya çıktı29 izlenme
7'den 70'e yoksulluk: Emeklilerden sonra çocuklar da kuyrukta10 izlenme
AKP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı müteahhit tutuklandı39 izlenme
Manat, TL karşısında yüzde 49 değerlendi! Azerilerden Iğdır'a akın!41 izlenme
Bakan Şimşek'in bu paylaşımına tepki yağdı34 izlenme
AKP'de EYT muamması: 2 haftadır tık yok37 izlenme
Narin'in ailesinin ahırındaki merdivenlerde kan izi!
Dilan-Engin Polat davası: Savcı tutukluluklarının devamını istedi
DP'li Aksoy yabancı seçmen listesini paylaştı: "AKP demografik mühendislik yaparak irademize müdahale ediyor"
Cankurtaranlardan denizde 'neden açıldın' dayağı