“Şimdi, yargıda, emniyette, medyada sağlanan güçle üstünün kapatıldığı düşünülen pek çok mesele, yeni yargı, yeni emniyet, hatta yeni medya düzeninde teker teker gündeme gelir” diyen Taşgetiren, açılabilecek dosyaları 20 maddede şöyle sıraladı:
1725 Aralık’ın milat sayılması sorgulanır mesela.
Yine, 1725 Aralık’ın yolsuzluk boyutu sorgulanır.
Rıza Zarrab ile ilişkiler sorgulanır.
“Ne istediler de vermedik” yaklaşımı sorgulanır.
SADAT konusu tüm ilişkileri ile sorgulanır.
15 Temmuz’da gerçekten ne oldu, darbe ihbarı geldikten sonra MİT ne yapamadı – Genelkurmay ne yapamadı da 250 kişi can verdi, binlerce kişi yaralandı, sonra MİT Başkanı yerinde kaldı, Genelkurmay Başkanı çok çok yetkili hale geldi, buradaki sorular cevapsız kalabilir mi? TBMM’nin 15 Temmuz dosyasına ne oldu, sorulur. SADAT’ın 15 Temmuz’da rolü var mı, sorgulanır.
İhaleler sorgulanır mesela. Diyelim şu anda Sedat Peker’in açıklamaları ile ilişkileri tartışılan Mehmet Cengiz, ve isimleri onunla birlikte dillendirilen hadi nazik ifadeyle söyleyelim “5 seçilmiş müteahhit” nasıl “davet usulü ile” milyarlık ve ballı ihalelere gark oluyorlar, muhalefet şimdiden bunları masaya yatıracağını bas bas bağırmıyor mu?
Bu arada kimler, nereye, hangi motivasyonla milyon dolarlık aktarımlarda bulundu, bu dosyalar açılır.
Etkili ailelerin devlet bürokrasisi ile ilişkileri sorgulanır.
Bir saray dosyası oluşur mutlaka. Oradaki tüm kadrolaşma isim isim değerlendirilir. Diyelim şu anın muhalefeti böyle bir yapı düşünmediğine göre şayet iktidara gelirse onun için yeni bir formül geliştirecektir.
Medya yapılanması kesinlikle sorgulanır. Havuz mavuz işleri, ayrıca devlet bankalarından sağlanan kredilerle medya oluşumları sorgulanır.
Yargıda FETÖ Borsası diye bir başlığın açılmaması mümkün mü? Cumhurbaşkanlığı avukatlarının etkinliği kesinlikle bir gündem konusu olur.
Cumhurbaşkanına hakaret davalarının tartışılmaması mümkün değil.
Yargıda verilen kararlar, “yargı kararı” denilip üstü kapatılacak nitelikte mi? “Alnı secdeye gelenler” söyleminin sonunda nasıl bir yargı düzeni oluşturduğu meselesi nasıl kapanır? Sonraki yargı yapılanmaları gerçekten yargı bağımsızlığı tarafsızlığı çerçevesine oturuyor muydu?
KHK’larla bir gecede binlerce insanın defterinin dürülmesi bir hukuk devletinde nasıl mümkün olabildi? Bu dosya açılmaz mı?
Bir “kayyım masası” kurulması kaçınılmaz bence. Seçilmiş belediye başkanlarının görevden alınıp kayyımla yönetime gidilmesi demokratik haklar açısından,
FETÖ bağlantısı gerekçesiyle el konulan iktisadi kuruluşlara yönelik kayyım uygulaması, buralarda yapıldığı iddia edilen yolsuzluklar sebebiyle masaya yatırılır.
Süleyman Soylu usulü İçişleri Bakanlığı yönetimi önemli bir gündem oluşturacaktır yarınlarda. Sayın Soylu’nun girdiği fotoğraf kareleri de mutlaka konuşulacaktır.
Hendeklere nasıl göz yumulduğu da bir gündem konusu olur mutlaka.
Tabii bütünüyle sistem sorgulanacaktır. Bütünüyle ekonomik yapı sorgulanacaktır.”
Taşgetiren “Sayın Cumhurbaşkanı partililere hitaben “2023’te kaybedersek kaybedeceğimiz çok şey var” dediğinde, belki de başka şeyleri kastediyordur, bu ifadelerden onu dinleyenler ne anladı, iktidarın işlerine daha sorgulayıcı bakanlar ne anladı, düşünmek lazım” ifadesini kullandı.
KRT
Dünya harikası Pamukkale’yi tehlikeye atacak SİT kararı32 izlenme
AKP’li Orhan Erdem CHP’li Veli Ağbaba’nın Erdoğan’ın karşılanma videosunu göstermesini engelledi!22 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın Dnipro, İvano-Frankivsk ve Lutsk kentlerine hava saldırıları gerçekleştirdi!75 izlenme
Bomba iddia! Türkiye BioNTecH aşısını Berat Albayrak yüzünden alamıyor!88 izlenme
Cumhurbaşkanı Kararı ile İsviçre ve Lihtenştayn'dan sıfır gümrükle süt ürünü ithal edilecek, çiftçi tepkili! 'Bu mu çiftçiyi kayırmak?'50 izlenme
Yetersiz (vegan) beslediği için oğlunun ölümüne sebep olan vegan anneye müebbet hapis20 izlenme
Emeklilerin alacağı 3 aylık enflasyon farkı kesinleşti6 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Süreci bir seferberlik olarak kabul ediyorum144 izlenme
Sağlık Bakanı Koca verileri açıkladı: 27.973 yeni vaka tespit edildi, 22.110 kişi sağlığına kavuşurken, 203 kişi hayatını kaybetti!
Makam araçlarını toplatan başkan 1.5 milyon lira tasarruf yaptı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ortaya çıkardı, İçişleri Bakanlığı durdurdu: AKP’nin araç saltanatı dosyası kapatıldı
Güneydoğu alarm veriyor! ‘Suriyeliler kendi partisini kurmaya hazırlanıyor’