Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü zam düzenlemesinde. 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından emekli maaş zam oranı yüzde 24.73 oldu. Kök aylıklara uygulanması nedeniyle 7 bin 710 lira altında olanları maaşı yine düşük kaldı. AK Parti'de emekli zamlarını iyileştirmek için çalışmalar yapıldığı belirtilse de iktidar adeta dört duvara sıkışmış durumda.

Kulislere göre en düşük emekli maaşının 10 bin lirada 12 bin 500'e çıkarılması öngörülüyor. Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler'in birlikte gerçekleştireceği toplantıda emekli maaşlarının masaya yatırılacağı ileri sürülmüştü.
Ancak yeni gelişmeye göre bugün emekli maaşları konuşulmayacak. Kulislere yansıyanlara göre emekli maaşı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'da gerçekleşen NATO zirvesinden dönmesi bekleniyor.

Peki emekli zammıyla ilgili Ankara'da neler konuşuluyor?
Gazeteci Hilal Köylü, Halk TV'de yayınlanan Buket Güler ile Haber Masası programında emekli zammıyla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.
Hilal Köylü, AKP'li isimlerin emekli maaş zammı konusunda çıkmaza girdiğini ve Mehmet Şimşek'le karşı karşıya geldiklerini anlattı.
Köylü'nün anlattıkları şöyle:
"Emekli meselesinde AK Parti grubu birbirine girmiş durumda, 'Bu işten nasıl kurtulacağız' diyorlar. 1 milyon 780 bin emekli sadece 10 bin TL alıyor. Onların bu enflasyon temmuz farkı da eklenince maaşları yine artmıyor, çünkü kök maaşları düşük.
'Kök maaş nasıl oluyordu, yüzde 24.73 diğer emeklilere zam verilecek. Nasıl onları 10 bin TL'de bırakacağız, 10 bin lirada bırakırsak iktidarımız elimizden gider, bu ekonomiyi emekliler üzerinden toparlamamız gerekiyor, Mehmet Şimşek'e düşen görev var' diyor AK Partililer.
Mehmet Şimşek de 'Bunun sorumlusu ben değilim, sorumlusu sizsiniz, toplum sizin önceki politikalarınızın ne kadar yanlış ve halktan kopuk olduğunu görmeli' diyor. Dün AK Parti grup başkanvekili Abdullah Güler dedi ki 'Bizim oturup konuşmamız lazım.' 'Ne zaman konuşacaksınız Mehmet Şimşek'le dedik. Sonuçta TÜSİAD buluşması daha önemli Mehmet Şimşek'in. O yüzden bir program üzerinde anlaşılacak sanırım.
Erdoğan NATO zirvesinden dönecek yarın. Mehmet Şimşek belki onunla değerlendirme yapacak.
Bunlar konuşulacak ki sonuç çıkacak mı? 10 bin lirayı artırsanız en fazla 2 bin 500 koyacaksınız üzerine. Onun üzerine çıkmam diyor ekonomi yönetimi. 10 bin lira 12 bin 500 olunca emekliye müjde olarak mı duyurulacak, 'çok kötü sıkışmış durumdayız' diyen AK Partili yönetici var.
Mehmet Şimşek'i candan dinliyoruz ama güvenilirliğini yitiren hükümet olduğu için inansak mı inanmasak mı gibi şüpheli soruların sorulduğu siyaset gündemi var.
Mehmet Şimşek en zoru geride kaldı dedi ama bunlar matematiksel tablo üzerinde görülenler."
halktv.com.tr
Kredi kartı kullananlara uyarı: Kontrol etmeyenin 1500 TL'si buhar oluyor22 izlenme
Yılan hikayesine dönen tünel... Sayıştay: "Müteahhitlere ödenen 88 milyon TL geri alınmalı"60 izlenme
Eski Belçika Milletvekili, Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a CHP’den kritik soru önergesi47 izlenme
Sinan Ateş suikastında 3 kişi daha tutuklandı67 izlenme
Okullar için salgın uyarısı! 'Tedbir filan yok'60 izlenme
Bağımsız Türkiye partisi liderinden sürpriz çıkış! Katılmak istediği ittifakı canlı yayında açıkladı.45 izlenme
Fatih Portakal'dan Saray'ı çıldırtacak açıklama! "Hiçbir şeyden korkmuyorsanız Yaradan’dan korkun"41 izlenme
Çeşme'de sigara izmaritinden başlayan yangının çıkış anı görüntülendi!70 izlenme
İmamoğlu'nun diplomasının iptal edildiği toplantıda neler yaşandı?
7 Vakıf ve kuruluşun yönetiminde: Bilal Erdoğan’ın 10 parmağında 10 marifet
Levent Gültekin'den İmamoğlu kumpasında U dönüşü: “İtiraf edeyim yayınlarda ‘Bazı CHP’liler İmamoğlu’nu yolsuzlukla suçluyor’ diyordum. Ben zannediyordum ki devletin elinde mutlaka bir şey vardır”
Çalışma Bakanlığı'ndan Doruk Madencilik açıklaması: "İşçilerin 36 milyon lirası yatırıldı"