İlahiyatçı Hasan Aydın Atatürk'e dinsiz diyenlere haddini böyle bildirdi

Videonuz yüklenirken bir hata oluştu!
Lütfen daha sonra tekrar deneyin.
Hata Kodu: 101
18 izlenme 15 Kasım 2023
Reklamlar

İlahiyatçı Hasan Aydın’ın bir panelde Atatürk hakkında yaptığı konuşma hem izleyenleri hayran bıraktı. Hem de Atatürk düşmanlarının yüzüne tokat gibi gerçekleri vurdu.

Bursa’da yapılan bir sempozyumda konuşan ilahiyatçı Hasan Aydın, Atatürk’ dinsiz diyenlere, Atatürk’ün zamanında din adına yaptıklarını tek tek anlatarak Ulu Önder hakkında bilinmeyen ve merak edilen her şeyi bir bir açıkladı.

Atatürk’ün zamanında verilen kimlik kartlarında ‘Din’ bölümünün yer aldığını ama bugün verilen kimlik kartlarında Din bölümünün yer almadığı,

Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde Müslüman nüfus oranının yüzde 99 olduğu ama Osmanlı’da bu oranın yüzde 58 olduğu, Bursa’da bir kolejde sırf iki kızın Hristiyan olmasından dolayı Atatürk’ün koleji kapattığı tek tek anlatıldı.

Video sosyal medyada gündem oldu.

Yeniçağ

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kayseri'deki bazı okullarda neden İstiklal Marşı okutulmuyor? Bakan Pakdemirli 'Çiftçiyi tefeciden kurtardık' demişti, çiftçiden yanıt geldi: "Bizi tefecilerin eline teslim eden sizsiniz!" Yeni dizi Kızıl Goncalar'da gündem olan replik: "O vatan haini yetmez ama evetçi içerde mi?" Aile hekimleri tarih verdi: "Eylül ayında sağlık sistemi çökebilir!"