Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Madencilik'e ait madende çalışan bin 900 işçinin işten çıkarılacağını SÖZCÜ duyurmuş, kararın belgesini de yayımlamıştı.
SÖZCÜ'nün gündeme taşıdığı işçi kıyımı bugün resmen başladı. Bağımsız Madenİş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Anagold maden ocağında taşeron Çiftay firmasının işten çıkarmalar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na resmi olarak başvurduğunu açıkladı.
Aksu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Anagold'a ait maden ocağında çalışan taşeron Çiftay firmasının 440 işçinin işten çıkarılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na resmi olarak başvurduğunu ifade etti.
13 Şubat’ta facianın üzerinden 6 ay geçmeden Anagold şirketi 187 kişiyi işten çıkarmıştı.
Anagold Madenciliğe ait Çöpler Altın Madeni'nde 13 Şubat 2024 günü atık toprakların yığıldığı liç alanında toprak kayması meydana gelmiş, 9 madenci toprak altında kalmıştı.
Aylarca süren çalışma sonunda farklı tarihlerde 9 işçinin cansız bedenine ulaşılmıştı.
Sözcü
Genel Müdürden 'Yüksek doğalgaz faturası' eleştirilerine ilginç cevap! ‘Evde atletle dolaşmamız gerekmiyor’65 izlenme
Uçak biletlerinin azami fiyatı 2.500 TL'ye yükseltildi19 izlenme
Afrin’de 8 askerimizin şehit düştüğü Keltepe ele geçirildi!154 izlenme
YSK gerekçeli kararın yazımını tamamladı161 izlenme
Enflasyon 14 yılın zirvesinde!193 izlenme
Yangın yerine dönen Fransa'da Macron'dan flaş çağrı85 izlenme
Anıtkabir’de İstiklal Marşı okutmadılar!390 izlenme
Bir ilde daha ulaşıma zam! Vatandaş isyanda: "Bu millete yazık"28 izlenme
Bakan Nabati parça parça listeledi! İşte esnaf ve tüketicileri etkileyen tüm vergi avantajları
#HayaldiGerçekOldu: AKP döneminde açlık 4 kat arttı!
İYİ Partili Turhan Çömez açıkladı: "Depremden sonra 300 bin GSM operatörü telefonunu hiç kullanmadı. Sizin de kafanızdaki sorular artmıyor mu?"
Yandaş vakıflara izinsiz para toplama hakkı!