Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında hayata geçecek uygulamaları duyurdu.
Okulların açılmasına kısa süre kala yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili bilgi veren Bakan Tekin okullarda öğretmenlerin beyaz önlük giymesi için uygulamanın hayata geçeceğini bildirdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre öğretmenler, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olmaları bakımından önlük giymeye teşvik edilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20232024 eğitim öğretim yılına ilişkin illere yazı gönderdi.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre öğretmenler, mesleki temsil ve öğrencilere rol model olmaları bakımından önlük giymeye teşvik edilecek. Göreve yeni başlayan öğretmenler için başta barınma ihtiyacı olmak üzere tedbirler alınacak.
Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın aktardığına göre öğretmenlerin okulda Beyaz Önlük giymeleri konusunda valiliklerin gerekeni yapmasını isteyen Bakan Tekin, “Bir başka husus öğretmenler odası toplantılarında da dile getirilen öğretmen arkadaşlarımızın okullarda, bir eğitimciye, bir öğretmene yakışır şekilde giyinmesi açısından beyaz önlük uygulamasının yine valiliklerimizce tespit edilmesini arzu ediyoruz, bunu da genelgemizde zikrettik” diye konuştu.
Tele1
Ek MTV iptali için 3 farklı senaryo: Para iadesinde 6 Eylül detayı!40 izlenme
Ege’de yeni harita çizdik 85 kilometre alan yitirdik!280 izlenme
Türkiye dünya gıda enflasyonu liginde 4. sıraya yükseldi!48 izlenme
CHP’li Subaşı’dan AKP’lilere: Biz sorunlara çözüm buldukça rahatınız bozuluyor43 izlenme
Taksim'de havaya dolar saçtı, vatandaşlar dolarları yakalamak için birbirine girdi!37 izlenme
Asgari ücret zammın belirleneceği toplantı için işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya geldi35 izlenme
Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garanti bedeli ortaya çıktı: Garanti tutarıyla 2,5 köprü yapılır!71 izlenme
Minguzzi ailesini tehdit edenler yakalandı24 izlenme
Cumhurbaşkanı’nın kararına mahkeme ‘dur’ dedi! İtiraz yolu da kapalı!
FETÖ'yü öven AKP'li isim Atatürk'ten rahatsız oldu
Saray'a uzanan rüşvet iddiaları: Korkmaz Karaca ve Serkan Taranoğlu Meclis gündeminde
Şanlıurfa’da bir grup zikir çekerken, iki kişi kendini kaybederek yere yığılıp titremeye başladı