İmam hatiplerde okutulan ders kitaplarında kürtaj cinayet, ev işi kadının görevi olarak gösterildi. Kitapta erkek ise evi geçindirmekle görevli kişi olarak sunuldu.
Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün sitesinde yer alan ders kitaplarında, kadın ve erkek ilişkilerine dair ilginç ifadeler yer aldı. Neredeyse tüm kadınların türbanlı olarak gösterildiği kitapta, kürtaj için ‘cinayet’ nitelendirmesi yapılırken ‘ev işi yapmak kadınların görevi’ diye sunuldu.
İmam hatip liselerinde seçmeli olarak okutulan İslam Ahlakı kitabının ‘Eşlerin birbirlerine karşı görevleri’ başlıklı kısmında, erkekler ‘evi geçindiren kişi’ olarak gösterildi. Kadınlar ise erkeğe saygı gösteren, ev işleri ile çocukların eğitimiyle ilgilenen kişi olarak sunuldu. Metinde şu ifadeler kullanıldı: “Ailede erkek; hanımına ve çocuklarına karşı sorumluluğunun bilincinde olup önemli kararlar alırken onun da fikrini sormalı, ailesinin geçimi için elinden gelen gayreti göstermelidir. Helalinden kazanarak geçimlerini sağlamalıdır. Fırsat buldukça evde eşine yardımcı olmalıdır. Evin hanımı ise kocasına karşı saygılı, kibar davranmalı; ailesinin şeref ve itibarına leke getirecek davranışta bulunmamalıdır. İffet ve namusunu korumalıdır. Aşırı harcamadan kaçınmalı, çocuklarının eğitimine önem vermek gibi görevlerini yerine getirmek suretiyle aile mutluluğuna katkıda bulunmalıdır.”
Yine seçmeli olarak okutulan Fıkıh Okumaları kitabında da kürtaja ilişkin skandal ifadeler kullanıldı. Kürtajın yasak olduğu aktarılan kitapta, şöyle denildi: “Erkek spermi ile kadın yumurtasının birleştiği ve döllenmenin başladığı andan itibaren ise insan teşekkül etmeye başlar. Artık bu safhadan itibaren anne baba da dahil hiçbir kimsenin bu hakka müdahale etmesine izin verilmemiştir. Anne karnındaki ceninin dinen meşru sayılan haklı bir gerekçe olmadan düşürülmesine, aldırılmasına ve gebeliğe son verilmesine müsaade etmez. İslam, tıbbi bir zaruret bulunmadıkça anne karnındaki çocuğun düşürülmesini veya aldırılmasını kabul etmemektedir. İslam’a göre ana rahmindeki çocuğu (cenini) herhangi bir döneminde öldürmek, düşürmek, aldırmak cinayettir.”
BÜTÜN KADINLAR TÜRBANLI
İmam hatiplerde okutulan kitaplarda yer alan bütün kadınların türbanlı olması dikkat çekti. Kadınlar ibadet yaparken de nişanlanırken de evlenirken de sofranın başındayken de hep türbanlı olarak gösterildi. Hatta bazı kitaplarda küçük kız çocuklarının bile türbanlı fotoğrafı kullanıldı.
https://www.krttv.com.tr/gundem/imamhatipderskitabindakadinlarlailgiliskandalifadelerh93634.html
Maaşları ve tazminatları verilmeyen maden işçileri Ankara'ya yürüyecek ama ayakkabıları yok...53 izlenme
Narin’in ölümüne ilişkin yeni kamera görüntüleri ortaya çıktı!51 izlenme
Arap emlakçılar Yalova'yı böyle pazarlıyor!67 izlenme
Borç 3 milyar doları aşıyor! Kim gelecekse gelsin…93 izlenme
Muharrem İnce 'ana akım' medyaya isyan etti "Saray talimatıyla muhalefete medya ambargosu devam ederse mitinglerimizi TV kanallarının önünde yaparız!"310 izlenme
Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi verilmesini içeren kanun teklifi Meclis'e sunuldu34 izlenme
ABD uyardı "Türkiye’de Covid-19 uyarı seviyesi 3’e çıktı, Türkiye'ye gitmeyin!"70 izlenme
Türkiye'de kaç göçmen var? Erdoğan açıkladı27 izlenme
Cumhuriyet iddianamesine göre Hüseyin Gülerce tanık, Ahmet Şık FETÖ propagandası yapmaktan sanık ve tutuklu !
İBB, lüks araçlarını müzayedede satacak!
Özgür Özel'den, mahkemenin Ahmet Özer kararına sert tepki! “Salça parası üzerinden belediyeye salça oldu namussuzlar”
Camiye bağış için toplanan parayı çalarken yakalandı !