Diyanet BirlikSen üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı önünde maaş promosyonu eylemi yaptı.
Diyanet çalışanları, "Adil promosyon şeffaf ihale", "Katılım Bankası dayatmasına son verilsin", "Promosyon anlaşması yapıp hediye diye vermeyin", "Kanun gereği hediye almak yasaktır, promosyon almak yasaldır", "Promosyon hakkımız için hep Birlik Teyiz" yazılı dövizleri taşıdı.
Diyanet BirlikSen Genel Başkanı Kenan Taş, Diyanet İşleri Başkanlığının maaş promosyon protokolü konusunda katılım bankaları dayatmasını derhal sonlandırmasını isteyerek, ''Çalışanların mali haklarını koruyacak ve en yüksek teklifi veren bankalarla anlaşmalar yapmalıdır. Promosyonun kullanımı ile ilgili helalharamlık tercihini Diyanet çalışanlarına bırakın'' dedi.
Üç yıl önceki süreci hatırlatan Taş "Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Mart 2025 tarihinde merkez ve taşra teşkilatını kapsayan yeni maaş promosyon ihalesini gerçekleştirecektir. Ancak üç yıl önceki ihale süreci hukuki süreçlere idare lehine müdahale edilerek yalnızca katılım bankalarının davet edilmesi sonucu Ziraat Bankası ile yapılan anlaşmada Diyanet çalışanlarına 3 yıllığına yalnızca 2 bin 880 lira gibi düşük bir promosyon verilmiştir. O dönemde diğer kamu kurumları çalışanları 15 bin 500 – 20 bin lira promosyon alırken, diyanet personeline reva görülen bu miktar, büyük bir mağduriyet oluşturmuştur" ifadelerini kullandı.
Diyanet'in çalışanların şikayetlerini görmezden geldiğini savunan Taş "Bu kez sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi, tüm bankaların ihaleye davet edilmesi ve personelin ihale süreciyle ilgili bilgilendirilmesi artık kaçınılmaz. Bunun için; Diyanet İşleri Başkanlığı, maaş promosyon protokolü konusunda katılım bankaları dayatmasını derhal sonlandırmalı, çalışanların mali haklarını koruyacak ve en yüksek teklifi veren bankalarla anlaşmalar yapmalı" çağrısında bulundu.
150 bin Diyanet personelinin, yalnızca katılım bankalarına yönlendirildiği ve eksiklerine rağmen idare tarafından korunduğu için katılım bankaları Diyanet personelini çantada keklik gördüğünü savunan Taş, şunları söyledi:
Promosyon sürecini şeffaf bir şekilde yürütün. Katılım bankaları dayatmasından vazgeçin. En yüksek teklif veren banka ile anlaşma sağlayın. 2007/21 sayılı Başbakanlık genelgesi gereği yapılan anlaşmayı kurum web sitesinde yayınlayın. Promosyonun kullanımı ile ilgili helalharamlık tercihini Diyanet çalışanlarına bırakın. Çalışanların mali haklarını ve tercihlerine saygıyı öncelik haline getirin.
Nefes
Atatürk Orman Çiftliği'nde yangın! Kundaklama iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı!40 izlenme
TFF'den yeni karar: Katar'da olduğu gibi, hakemden bahseden futbolcuya sarı kart"32 izlenme
AKP'den istifa eden Ethem Sancak'ın yeni partisi belli oldu51 izlenme
CHP'li belediyelere yeni operasyon! Zeydan Karalar, Muhittin Böcek, Abdurrahman Tutdere ve Ahmet Şahin gözaltında27 izlenme
Malatya'da esnaf AKP önünde eyleme başladı!463 izlenme
İmamoğlu’ndan Bahçeli açıklaması "Onlarla polemiğe girmem"43 izlenme
Sedat Peker merakla beklenen 10. videosunu yayınladı! "ZAFERİN BÜYÜKLÜĞÜ MÜCADELENİN ZORLUĞUYLA ÖLÇÜLÜRMÜŞ"49 izlenme
Levent Göktaş'tan Sedat Peker açıklaması59 izlenme
Rus komedyen 'İstanbul taksicilerini' anlattı, yerli yabancı bir çok kişi hak verdi: "İstanbul'da taksiyle bir yere gitmek için bunu istemeniz yeterli değil. Taksicinin de oraya gitmek istemesi lazım"
AOÇ arazisi AKP iktidarında 382 dekar azaldı
Cübbeli yine uçtu ! Erdoğan otelden Allah kuşatmasıyla kurtulmuş !
Geçiş garantisi var, maaş zammı yok