CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya platformu X'teki 'Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi' hesabından İstanbul'daki rant odaklı inşaat projelerine ilişkin bir açıklamada bulundu.
İmamoğlu'nun paylaşımında, "20. yüzyılın ilk çeyreğinde… Birinci Dünya Savaşı’ndan çıkmış, kurtuluş mücadelesi vermiş ve yeni devletini kuran bir millet vardı. Anadolu’nun bozkırında, tüm teknik ve coğrafi koşulların araştırıldığı, uluslararası yarışma titizliğiyle tasarlanan Başkent Ankara yükseliyordu. Bu, yalnızca bir başkent seçimi değil; güvenlik, strateji ve geleceğe inanç veren Yüzyılın Vizyonu idi.
21. yüzyılın ilk çeyreğinde ise… Binlerce yıllık tarihi, uygarlıkların buluşma noktası kimliği ve Türkiye’nin gözbebeği olarak korunması gereken İstanbul’da, rant projeleriyle yok edilmek istenen bir gerçeklik var. Depremin en riskli sahası olan Küçükçekmece Gölü çevresi, İstanbul’un içme suyu hattı olan Sazlıdere Barajı ve Terkos Gölü havzası inşaat tehdidi altında.
Askeri alanlar lüks konutlara dönüştürülüyor, milyonlarca metrekare doğa ve kültürel miras beton çöplüğüne çevriliyor. Bu anlayış, zaten yükünü zor taşıyan İstanbul’a 2 milyondan fazla ek nüfus yüklemek anlamına geliyor.
Neticede; Bir tarafta çağ ötesi bir vizyonla Ankara’yı kuran irade, Diğer tarafta gözbebeğimiz İstanbul’a rant uğruna ihanet eden Asrın Çapsızlığı var. Tarihi sorumluluğumuz İstanbul’u ve Türkiye’yi bu vizyonsuzluktan korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir, refah içinde bir vatan bırakmaktır!" ifadeleri yer aldı.
İmamoğlu'ndan CHP'nin "İmralı" kararına destek açıklaması8 izlenme
Sedat Peker Murat Ağırel'in tweetini paylaştı: Polis konteyneri açtığında ağzı açık kaldı!45 izlenme
Adıyaman'da eyleme katıldığı için gözaltına alınan 10 tütün üreticisi tutuklandı!33 izlenme
AKP'li başkan inkâr etmişti... İşte borcun belgeleri!71 izlenme
Sinan Ateş suikastı davası: Mahkeme, tetikçinin gazetecilere ‘tetik’ tehdidine suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi!25 izlenme
Sarayda yaşayan RTE, fakirliği bakın nasıl övdü! 'Müminin görevi varlıkta şımarmamak, yoklukta sabretmektir'138 izlenme
Erdoğan'ın doğalgaz sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi: "Erdoğan çok panik"38 izlenme
50 asker şehit oldu! Azerbaycan Ermenistan'dan SİHA'larla böyle intikam aldı39 izlenme
Türk gençliğinin içler acısı halini 1 dakika içinde anlattı! 'Geleceğim, galiba sana gelemeyeceğim'
Koronavirüse yakalanan sağlık emekçisinden virüse yakalandığı için savunma istediler!
CHP’ye 8 yılda 192 bin 772 başvuru
Katliam haberlerine yenisi eklendi! AKP’li belediyenin köpekleri toplu mezarlara gömdüğü iddia edildi