Adı sık sık Güney Amerika ülkelerinden gönderilen muz konteynırlarına gizlenmiş uyuşturucu sevkiyatlarıyla gündeme gelen Mersin Limanı bir kez daha gündemde.
Ekvador’un Guayaquil Limanından varış limanı Türkiye Mersin olan muz konteyneri içerisinde 845,7 kilogram kokain yakalandı.

Haberi gazeteci Murat Ağırel kişisel twitter adresinden duyurdu. Sedat Peker Murat Ağırel'in twitini paylaştı.

Ekvador basını da geminin varış noktasının Türkiye Mersin Limanı olduğunu duyurdu.
Geçen mayıs ayında Türkiye’ye gönderilmek istenirken Panama’da ele geçirilen 616 paket kokain ve 2021 yılının haziran ayında Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü NARKOKİM ekiplerinin muz yüklü iki konteynerde yakaladığı 1,3 ton kokain de Ekvador çıkışlıydı.
SEDAT PEKER DE AÇIKLAMIŞTI
Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker, Güney Amerika ülkelerinden sevk edilen uyuşturucunun Türkiye üzerinden Avrupa’ya aktarıldığını açıklamıştı. Peker’in iddiaları kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.
Sedat Peker Kasım ayında sosyal medya hesabından, "Kolombiya devletinden bilgi istemenize de gerek kalmadı" diyerek '4 ton 900 kilo kokain yüklü olduğunu' iddia ettiği iki konteynerin numaralarını da vermişti.


Yeniçağ
Son anket: İşte Erdoğan'ın en güçlü iki rakibi159 izlenme
Esenyurt’ta hamile kadına taciz! Polis, linç edilmekten zor kurtardı32 izlenme
Aydın'da Özlem Çerçioğlu'na şok! Belediyenin konseri boş kaldı25 izlenme
Erdoğan 'müjde' diye duyurmuştu... Öğretmenler bakanlığın kapısına dayandı '87 bin ücretli öğretmen sayısı kadar kadrolu öğretmen atanmalıdır'18 izlenme
Kuzey Kore'den Güney Kore'ye 200 top mermisi! Acil durum ilan edip tahliye emri verdiler21 izlenme
Emniyetten Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözlerine skandal yasak !129 izlenme
Bugün 30 Ağustos… Büyük Zafer’in 96.Yılı kutlu olsun!209 izlenme
Serdar Öktem suikastında flaş gelişme: 2'si çocuk 9 şüpheli için tutuklama talebi12 izlenme