Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan diploma davası ve yürütülen soruşturmalarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. İmamoğlu, sürecin hukuktan ve adaletten tamamen uzak yürütüldüğünü belirterek, İstanbul Üniversitesi'nin mahkemeye sunduğu belgelerin, verilen kararların alelacele ve hukuksuz şekilde alındığını ortaya koyduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından açıklama yapan İmamoğlu, “Üniversite yönetimi, fakültenin alması gereken kararı neden kendisinin aldığını 'Geç kalacaktık' diyerek açıklıyor. Neye geç kalıyordunuz? Yine hangi sinsi plana yetişemiyordunuz?” sözleriyle süreçteki çelişkilere dikkat çekti.
İmamoğlu’nun paylaşımı şöyle:
“Diploma ile ilgili yargı süreci, hakkımda yürütülen soruşturmaların ne kadar hukuktan ve adaletten uzak olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İstanbul Üniversitesi’nin iptal kararına karşı açtığımız davada, üniversitenin mahkemeye gönderdiği belgeler, nasıl alelacele ve hukuksuz bir şekilde hareket edildiğini; açılan davaların tümünün siyasi saiklerle yürütüldüğünü gün gibi ortaya çıkardı.
Üniversite yönetimi, fakültenin alması gereken kararı neden kendisinin aldığını "Geç kalacaktık" diyerek açıklıyor. Neye geç kalıyordunuz? Yine hangi sinsi plana yetişemiyordunuz?
Bir de hakkımda açılan sahtecilik davası var ki, tam anlamıyla evlere şenlik. Belgelerimi eksiksiz teslim etmişim, üniversite bu belgeleri incelemiş ve geçişimi kabul etmiş. Eğitime devam etmiş, mezun olmuş ve diplomamı almışım. Sahtecilik bunun neresinde?
Zaten gece gündüz beni düşünen savcı da ortada bir sahtecilik bulamayınca, uydurmuş. Üstelik suçu 'iştirak halinde' işlediğimi iddia etmiş. Peki, bu suça iştirak edenler kim? Onlar da yok iddianamede.
Hukukun zerresi olsaydı bugün beni değil, bu hukuksuzlukları yapanları yargılayan bir sistem olurdu. O günler de uzak değil. Çünkü biz korkmuyoruz, susmuyoruz ve asla vazgeçmiyoruz.”
Cumhuriyet
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş'un Can Atalay Açıklaması: "Sorunun bir şekilde çözülmesi gerekiyor, uygulamayı zamanla ilerleteceğiz."26 izlenme
AKP'den seçim öncesi dev hizmet(!) Bakın ne yaptılar?87 izlenme
Barış Atay'a saldırı sonrası Erkan Baş'tan kavga çıkaracak sözler! 'Önce 'kel'i sonra şahı indireceğiz!'171 izlenme
Kastamonu’da şeker eylemi198 izlenme
Katarlılar Eskişehir’e de göz dikti64 izlenme
İtalyan basınından sonra İlber Hoca da anlattı: "Afrikalılar da bize gelecek"34 izlenme
AKP’li belediyeden AKP’li isme milyonluk ihale!44 izlenme
Pazar esnafı böyle isyan etti: "Erdoğan'ın vatandaştan haberi var mı? Yok ki. Nasıl bilsin? Hele bir pazara çıksın bakalım, vallahi taşlarlar"24 izlenme
Türkiye'nin geldiği son nokta! Çaresiz kalan yurttaş çareyi cezaevine girmekte buldu...
Bursa Büyükşehir AKP'ye mi geçecek? İşte Meclis tablosu
Saraçhane'deki devasa kalabalığı paylaşan İmamoğlu'ndan yeni mesaj: "Bu Millet Büyüktür!"
Tren kazası ile ilgili şok açıklama: Sinyalizasyon yoktu!