Gazeteci Barış Pehlivan Sansürsüz programında İBB Başkanı İmamoğlu'na siyasi yasak isteyen savcının yeni görevini açıkladı.
Halk TV'de İpek Özbey'in sunduğu Sansürsüz programında Barış Pehlivan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasının savcısı Furkan Okudan'a ilişkin bir bilgi paylaştı.
Pehlivan "İmamoğlu'na siyasi yasak isteyen, İmamoğlu'nun cezalandırılmasını isteyen savcı Furkan Okudan'a İstanbul Anadolu Adliyesi'nde İdari İşler'den sorumluluk görevi verildi ya. Görevlerinden birisini size okuyorum" dedi.
"İmamoğlu'nun duruşma savcısına bugünden itibaren verilen görevlerden birisi şu" diyen Pehlivan şu ifadeleri kullandı:
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'mızın resmi eposta adresine ihbar niteliğinde veya ilgili birime gönderilmek üzere iletilen epostalarla ilgili gereğinin yapılması.
Yani siz bir vatandaş olarak İstanbul Anadolu Başsavcılığı gibi Avrupa'nın en büyüğü diye övündüğünüz o adalet sarayına bir suçla ilgili, bir suç şüphesiyle ilgili ihbarda bulunursanız o maile ilk bakacak, o maile soruşturma savcılarını gönderip göndermemeye karar verecek ya da sümenaltı edecek yani kapatacak 'ya bu gereksiz' diyecek kişi İmamoğlu'nun duruşma savcısı oldu. İmamoğlu'na siyasi yasak isteyen savcı oldu yani AKP'li belediye başkanının yeğeni oldu. Yani AKP'li büyükşehir belediye başkanının nikahını kıydığı isim. Yani TÜGVA koordinatörleriyle birlikte fotoğraf çeken isim İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen ihbarlarla ilgili karar verme merciine oturtuldu.
KAYNAK: halktv.com.tr
Kur artarken, şirketlere ucuz kredi yağıyor! 8 ayda 1 trilyon liraya yaklaştı34 izlenme
Afgan sinemacı böyle feryat etti! ‘Bu korku filmi değil, bizi öldürmeye geliyorlar’55 izlenme
Lütfü Savaş'tan Özgür Özel'e suç duyurusu!8 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 23.731 yeni vaka tespit edildi, 117 kişi hayatını kaybetti, 7.365 kişi sağlığına kavuştu!29 izlenme
Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde hizmet durdu: Makinelere bağlı hastalar ölüyor...32 izlenme
CHP'li Gürer vahim tabloyu ortaya koydu: “Dakikada 21 yeni icra dosyası, 2026’nın ilk 50 gününde 1,5 milyon kişi icralık oldu”12 izlenme
Yavaş'tan rakibi Altınok'a tepki: "İnsaf..."19 izlenme
Hizbullah tahliyelerinde ‘Eski hale getirme’ formülü: Şehit ailelerinin kararlara itiraz hakkı var33 izlenme
Sonunda bu da oldu: Bakanlık İstanbul’da tepe satacak
CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Yakupoğlu: ‘İki bakanlık kritik yerlere seçmen yığınağı yapıyor!’
Esnafın kara tablosu! Her gün 312 esnaf kepenk indirdi
Elon Musk'dan korkutan uyarı: "Yolun sonu ekmek kuyruklarına çıkar"