Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen İmamoğlu, "Kanal İstanbul Referandumu" için sandıkların kurulmasını teklif etti.
"Senin derdin Kanal, benim derdim İstanbul" diyen İmamoğlu, şehrin kaderine yaşayanların karar vermesi gerektiğini savundu.
İmamoğlu, paylaşımının devamında Erdoğan’a çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
"Eğer milletin tercihinden korkmuyorsan, şehrin kaderine İstanbullular karar versin diyebiliyorsan, Kanal İstanbul Referandumu için sandıklar kurulsun. 16 milyon İstanbullu, yaşadığı şehir için kararını versin.
Milletin sırtına milyarlarca dolar yük olacak, havasını, suyunu, tarım arazilerini ve doğasını yok edecek; şehri daha da yaşanılmaz hale getirecek, nüfusu ve trafiği arttıracak bu geri dönülmez ihanet projesinin akıbetine, milletimiz karar versin.
Eğer siz sandığı milletin önüne koymazsanız, millet kendi sandığını kurar."

Sözcü
TBMM Başkanı Şentop'un yalanladığı 'milletvekillerine aşı önceliği' iddiası doğru çıktı!47 izlenme
Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuştu: Timur Cihantimur'un olay yerinde annesi Eylem Tok ile yaptığı ilk telefon görüşmesi ortaya çıktı!48 izlenme
Tarım arazisi Kolin'e verildi, asfalt tesisi kuracak: 5 stat büyüklüğünde30 izlenme
Kuzey Ormanları Kuşatması: 153 blok, 657 konut daha!30 izlenme
İthalatta tüm zamanların en yüksek seviyesi! Dış ticaret açığı Mayıs'ta 12,7 milyar dolara yükseldi27 izlenme
Salda Gölü'ndeki son durum havadan böyle görüntülendi !125 izlenme
'Anıtkabir'de Bülent Ersoy'a şemsiye tutan komutan görevden alındı' iddiası52 izlenme
Sokak röportajında konuşan genç isyan etti 'Yeter istemiyoruz seni. İsteyenler de senden korktuğu için seni istiyor'39 izlenme
Enkaz altındaki kızının elini bırakmayan baba Mesut Hançer'in acısı dinmiyor: "Ateşimiz hiç sönmedi. İkinci adresimiz mezarlık oldu"
Sene 2020 ama halâ aynı yöntem! 'Dergâh' dolandırıcılığında 13 milyonluk vurgun!
Naci Görür, Samsun'daki depremi yorumladı
CHP'li Özkan'dan Erdoğan’a boykot tepkisi! “Saray'daki Fransız Airbus uçaklarını satarak başlasın”