
PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIZ
Ramazan'da satılacak pide fiyatları ile ilgili de İmamoğlu şu açıklamayı yaptı:
“Pide fiyatları ile ilgili yetkili olan kurum belediye değil. Ancak belediye olarak şunu yapabiliyoruz. En azından vatandaşımızın makul fiyatlarla pide alabilmesini sağlamak adına Halk Ekmek bu konuda çalışma yürütüyor. Perşembe günü sizlerle paylaşacağım. Umuyorum vatandaşımızı memnun edecek makul fiyatla vatandaşımıza pidesini sunacağız. Ama diğer hususla ilgili esnafların ve odanın yaptığı çalışmayı özellikle Ticaret Odası'nın meclisine sunulduğunu biliyorum. Tahmin ediyorum o da bu hafta açıklanır ama biz Halk Ekmek ile vatandaşımızı daha önceki yıllarda nasıl hizmet veriyorsa vermeye devam edeceğiz.”
ONA BUNA DAĞITACAK PARAMIZ YOK
İmamoğlu'na Atatürk'e hakaret eden tarihçiye plaket veren vakfa İBB tarafından 5 milyon lira yardım yapılması da soruldu. Bu konunun mutlaka irdeleneceğini vurgulayan İmamoğlu “Biz yeni bir dönem başlattığımızı zaten deklare ettik. Nedir o yeni dönem? Az önce kürsüde de söyledim. Bana bile hizmet etmeyin. Bana niye hizmet edeceksiniz ki? Ben belediye başkanıyım. Ben de hizmet etmeye geldim. Burada çalışan herkes İstanbul'a hizmet etmeli. Dolayısıyla o kuruma, vakfa ona buna dağıtacak paramız yok. Elbette faydalı işler yapan kurumlarla kol kola olabiliriz onlara destek olabiliriz o başka bir şey. Ama İstanbul halkının parasının çarçur edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Elimizde o ihbar da var o söz konusu olayı da irdeleyeceğiz, araştıracağız. Varsa temelinde bir yanlış hamle gereken işlemi de takip edeceğiz. Ama biz yeni bir başlangıç diye duyurduğumuz bu süreçte kesinlikle İstanbul halkının lehine çıkarına olan işlere paramızı harcayacağız. Önderimiz Atatürk'e hele hele hakaret eden bu tarz süreçlerde bulunan kişilere kuruluşlara asla müsamaha göstermeyiz, onlarla asla yan yana olmayız. Türkiye Cumhuriyeti temel değerlerine ve bu ülkenin kuruluşunun temel doğrularına sahip çıkan herkesle kol kola oluruz” diye konuştu.
Boğaziçi Üniversitesi'nde Boğaziçi İslam Topluluğu tarafından düzenlenen bir organizasyonda, Yunan asıllı İngiliz yazar Hamza Andreas Tzortzis Önderimiz Atatürk'e “şeytan” demişti. Tzortis’in bu sözlerini öğrencilerin alkışlaması da dikkat çekmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglundanataturkeseytandiyenyunanyazara4624361/
Maydonoz Döner'e FETÖ soruşturmasında yeni gelişme: Aralarında hakimler de var69 izlenme
Cinayetin ortaya çıkmaması için koordineli bir güç çalıştı25 izlenme
AKP'li vekilden akaryakıt vurgunu!46 izlenme
Soma faciası davasında Can Gürkan'a tahliye!109 izlenme
AKP’li eski başkanın eşi işe gitmeden yıllardır maaş almış!49 izlenme
Damadın şirketi bir ihale daha aldı!104 izlenme
AKP'nin güya Atatürk ve Cumhuriyet ile hiçbir zaman sorunu olmamış !281 izlenme
Hamza Yerlikaya krizi büyüyor! Hangisi doğru?94 izlenme
Serbest bırakılan yüzlerce Hizbullahçı nerede?
Yine KYK yurdu yine asansör skandalı: Muş Sultan Alparslan Kız KYK Yurdu'nda asansör düştü!
Patronlar maaş ödeyemedi! Talep patlaması! İşsizlik maaşı ödemesinde artış!
Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık bazda yüzde 64,86, ENAG'a göre yıllık enflasyon yüzde 129,11 oldu