İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarında gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 86 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, hakkında yakalama kararı bulunan bir kişi daha gözaltına alındı.
İBB Meclis İştirakler Bağlı Kuruluşlar Komisyon Başkanı Ertan Yıldız, yapılan aramada evinde bulunamamıştı. Aynı zamanda Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olan Yıldız'ın bugün gözaltına alındığı öğrenildi.
YOLSUZLUK İDDİALARI
Soruşturmada alınan tanık beyanına göre, İBB Meclis İştirakler Bağlı Kuruluşlar Komisyon Başkanı Ertan Yıldız ve gözaltındaki şüpheli Süleyman Atik'in "15 yıldır burada yeterince kazandınız, bize 5 milyon avro verin, aksi taktirde AVM'ye depreme dayanıksız olduğuna ilişkin belediye encümen kararı aldırırız." ifadeleriyle, müşteki Capacity AVM'nin sahiplerini tehdit ettikleri iddia edilmişti.
Şüpheli Atik'in "2 sene sonra Cumhurbaşkanı olacak kişiyi karşınıza almak istemezsiniz" diyerek, müştekileri tehdit etmesi de soruşturmadaki tanık beyanlarında yer aldı.
AVM sahiplerine, söz konusu rüşvet teklifinin ardından müştekilerin para ödememesi neticesinde şüpheliler tarafından İBB Meclisi'nde 197 milyon lira para cezası kesildiği, AVM'nin depreme dayanıklı olduğuna ilişkin rapor alındığı da belirlendi.
Belediyenin para cezasını hukuksuz şekilde, rüşvet alamadığı için kestiği öne sürülürken, İdare Mahkemesi'nin söz konusu para cezasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiği anlaşıldı.
Nefes
Diyarbakır’da caz etkinliğine ve AVM’ye cihatçı vandal saldırıyı Hizbullahçı dernek üstlendi30 izlenme
Yaşam tarzına fahiş zam: AKP'li belediye içki satış iznini 3500 liradan 150 bin liraya çıkardı!32 izlenme
Tarihi Fatih Camii'nde zimmet skandalı! Parayı ev tarla ve arsaya yatırdılar41 izlenme
İstanbul’da bir baba, okuldan gelen kızını karşılamak için her gün 1,5 saat bekliyor! Durumu fark eden esnaf, o anları böyle anlattı33 izlenme
Muş'tan batı illerine kurban dağıtımı başladı38 izlenme
Hastane yapılacaktı, parsel parsel satıyorlar!56 izlenme
Yine Katarlılar! Devlet arazileri üzerinde yetki sahibi olabilecekler!83 izlenme
15 bin kaçak Türk sınırdan döndü26 izlenme
Çevik Bir ve Çetin Doğan dahil 14 isim hakkında tutuklama kararı!
Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni para tedavüle girdi
Rıza Sarraf'tan çarpıcı iddia: Albayrak aracı oldu işe yeniden başladık!
Menzil tarikatı lideri İzmir'deki 'tövbe mitingini' anlattı: "Artık ip yetmez oldu. O yüzden artık ip atılmıyor, sözlü olarak sultanımızın söylediğini tekrarlıyorlar"