İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun avukatları olan Kemal Polat ve Mehmet Pehlivan hakkında Ertan Yıldız'ın ifadesinin baskı ile alındığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve İBB'de çalışan bürokratlara yönelik, 19 Mart sabahında 'mali suçlar' operasyonu düzenlendi. İmamoğlu ve beraberinde birçok bürokrat bu operasyonlar sonucuna tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulundan İmamoğlu’nun danışmanı Ertan Yıldız, ‘etkin pişmanlık’ kapsamında ifade vermişti.
Rüşvet iddialarına yönelik “duydum”, “tahmin ediyorum”, “düşünüyorum" ifadelerini kullanan Yıldız'ın ifadesini etkin pişmanlıktan yararlanabilmesi için yeterli bulmayan Başsavcılık, kendisini tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’ne gönderdi.
Ertan Yıldız hakkında son üç günde ortaya atılan 'Ertan Yıldız'ın ifadesi baskı ile alındı' iddialarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Başsavcılık açıklamasında, İmamoğlu'nun avukatları Kemal Polat ve Mehmet Pehlivan hakkında Ertan Yıldız'ın, 'etkin pişmanlık ifadesinin baskı ile alındığına ilişkin basın açıklaması imzalattırılmaya çalışıldığı ve bunun için tehdit edildiği' iddialarına soruşturma başlatıldığı aktarıldı.
Tele1
Öğretmen maaşlarının düşük olmasını eleştiren öğretmene ceza!38 izlenme
Ünlü ekonomist doların önümüzdeki hafta ne kadar olacağını açıkladı62 izlenme
Bir dilim baklava 308 TL! Bu ülkeyi kim bu hale getirdi?43 izlenme
Yeni coronavirüs genelgesi: Sadece paket servis olacak140 izlenme
Alman kadından gurbetçileri çıldırtacak sözler! "Asgari ücret 29-30 bin TL olması lazım. Çünkü ev kirası 15 bin lira. Gurbetçiler Türkiye'de oy kullanmamalı"19 izlenme
Ahmet Hakan'a Sezgin Baran Korkmaz resti! "En az iki tanığım var"46 izlenme
6 kişinin öldüğü patlamada kaçış hazırlığı: İş yeri sahibi valizleriyle yakalandı7 izlenme
Urfa'da 2 bin kişinin alınacağı 'Geçici Asgari Ücretli' işe, 32 bin kişi başvurdu !137 izlenme