İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart'ta 'yolsuzluk' ve 'terör' suçlamasıyla evinden gözaltına alındı. 4 gün Vatan Emniyet'te gözaltında tutulan İmamoğlu, 23 Mart'ta ise sadece 'yolsuzluk' suçlamasından tutuklandı.
İmamoğlu'nun tutuklanması tüm Türkiye'de büyük tepkilere neden oldu. Tepkiler sadece siyaset arenasıyla sınırlı kalmadı. Farklı farklı muhalefet partilerinin seçmenleri karara tepki gösterdi, milyonlarca vatandaş sokaklara çıkarak durumu protesto etti.

Protestolara polisin müdahalesi tüm dünya tarafından duyuldu, gözaltı furyası başladı ve ardından tutuklamalar... Tutuklananların çok büyük kısmını üniversite öğrencileri oluşturuyordu. Son verilere göre 299 öğrenci tutuklu bulunuyor.
Öğrencilerin tutuklanmasına da tepkiler çığ gibi... Öğrencilerin aileleri 'Anne Baba Dayanışma Ağı'nı kurarak seslerini duyurmaya çalışırken üniversite öğrencileri de tutuklu sıra arkadaşları için dün Kadıköy'de bir dayanışma konseri düzenledi.

İmamoğlu'nun tutuklanması siyasetin gündeminin ana maddesi durumundayken üniversite gençliğinin uzun zaman sonra sokak protestolarında aktifleşmesi pek çok yapı taşının tekrar tartışmaya açtı. Bununla birlikte gençlerin bu tutumunun sandığa nasıl etki edeceği de en çok merak edilenler arasında yer alıyor.
ORC Araştırma, bu konuyu yaptığı bir anketle açıklığa kavuşturdu. 37 Nisan tarihleri arasında 1729 yaş arası 2 bin 650 genç ile yapılan ankette "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu.
Ankete göre ilk sırayı yüzde 27.5 ile CHP aldı. AKP ise yüzde 20.6 ile ikinci sıraya yerleşti. Üçüncü sırada yüzde 11.0 ile Zafer Partisi yer alırken; DEM Parti de yüzde 8.5 ile dördüncü oldu. İşte anketin sonuçları:
Maske dağıtıldı! Aksaray’da corona alarmı…192 izlenme
TRT’de yurttan sesler korosu gibi seçim programı!180 izlenme
CNN Türk muhabiri, yaralı yakını Ekrem İmamoğlu'na teşekkür edince mikrofonu çekti !2475 izlenme
Kaymakam'ın aracını güvenlik kontrolünden geçiren teğmen görevden alındı!38 izlenme
Erken seçim çağrılarına MHP'den yanıt28 izlenme
Sedat Peker'in büyük oğlu ortaya çıktı! Sapanca'daki dükkânın sahibi bakın kim çıktı?92 izlenme
Esnaf siftah bile yapamıyorken devlet o şirketin kiralarını ödedi!52 izlenme
İBB soruşturmasını yapan müfettiş AKP'li çıktı! İmamoğlu'ndan Soylu'ya: "Birkaç aylık işin kaldı, işine bak"44 izlenme
CHP'nin İmralı kararı sonrası yapılan ilk anket! Destekleyenlerin oranı belli oldu
Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez'den Bülent Arınç’a bomba yanıt!
Mücella Yapıcı: "Velev ki sürtüğüz, ama senden daha dürüstüz Erdoğan"
Sanayide dev zincir koptu: 84 yıllık şirket konkordato istedi