Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısıyla ilgili olarak Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen mevlide katıldı.
İmamoğlu akşam namazından sonra, kanlı terör saldırısında ölenler için Kur’anı Kerim’den Yasin Suresi’ni okudu. Sosyal medyada yayılan görüntüler vatandaşlardan beğeni topladı.
Ekrem İmamoğlu, katılım sağlayan vatandaşlara sosyal medyadan şu şekilde teşekkür etti;
“Yeni Zelanda'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimiz ve şehitlerimiz için Eyüp Sultan Camii'ndeki mevlidimize katılan vatandaşlarımıza teşekkür ederim.”
NE OLMUŞTU?
Yeni Zelanda’nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı terör saldırısı düzenlendi. 50 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ardından 4 kişi yakalandı.
Terör saldırısını üstlenen Brenton Tarrant adlı Avustralya vatandaşının sosyal medya hesabı üzerinden “göçmen ve Müslüman karşıtı” açıklamaların olduğu onlarca sayfalık manifesto yayınlandığı belirlendi.
Terör saldırısına ilişkin sosyal medyada yer alan görüntülerde teröristlere ait olduğu öne sürülen silahların üzerinde, geçmişte Avrupa’nın Müslümanlara karşı verdiği savaşların tarihleri, bu savaşlarda yer almış Batılı figürlerin isimleri, Nazi sempatizanı ve İslam karşıtı ifadelerin yer aldığı görülmüştü.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sondakikaimamogluyenizelandadaolenlericinyasinokudu3947579/
Son dakika! Rusya Federal Güvenlik Servisi: Darya Dugina cinayeti Ukrayna özel servisi tarafından gerçekleştirildi26 izlenme
Türkiye'nin dev fabrikasında işçiler şalter indirdi! 55 ülkeye ihracat yapıyor16 izlenme
İçişleri Bakanlığı'ndan CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu!82 izlenme
Canan Kaftancıoğlu’ndan Yargıtay'ın kararı sonrası ilk açıklama! 'Umudu örgütleyerek iktidardaki kötülüğü hep birlikte gönderecek, hukukun üstünlüğünü tesis ettiğimizde hep birlikte nefes alacağız'41 izlenme
Okulda müdür dehşeti! Herkesin gözü önünde öğrencisini yakasından tutarak yere savurdu!9 izlenme
Araç sahipleri dikkat: Motorine zam geliyor!42 izlenme
Türkiye'nin 71 yıllık devi iflasın pençesinde: Şirketin adını taşıyan okulu bile var26 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Ne sen ne uydurma yargı kararları İstanbul’u teslim alamayacak"25 izlenme
İmamoğlu standına bıçakla saldırmıştı, hakkında karar çıktı
Hatay'ı yangın vurdu! Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu: "Üç taş ocağı olan bölgeye yakın yerde çıkan yangın düşündürücü"
Hindistan'dan Pakistan'a füze saldırısı!
Barış Terkoğlu’ndan sonra bir isim daha gözaltında!