AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, Nisan 2024’te X hesabından yaptığı paylaşımda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak, "Ekrem İmamoğlu Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için bir milli güvenlik sorunudur! Medyamız gerçek analiz kabiliyetine ulaşınca bu tezin içini doldurmayı başaracaktır umarım! Not alın” ifadelerini kullanmıştı.
İmamoğlu, Yiğit Bulut'un bu sözlerini ‘kişilik haklarına saldırı’ gerekçesiyle yargıya taşıdı. İmamoğlu, Bulut’a 50 bin liralık tazminat davası açtı.
Diken’den Bişar Arslan'a konuşan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat davayı ‘kişilik haklarına saldırının tespiti amacıyla açtıklarını’ söyledi.
Bulut ise sosyal medya hesabından İmamoğlu'nun kendisi hakkında açtığı davanın iddianamesini paylaşarak hakaret etmediğini tespit yaptığını öne sürdü.
Bulut'un paylaşımı şöyle:
“Bu nasıl bir iç tutarsızlık! Devletin bakanına, yüksek yargı organı üyelerine ‘Ahmak’ deyip ‘Bu hakaret sayılamaz, dava açılamaz, saçmalık’ diyen Ekrem Bey kendisi hakkında hakaret içermeyen bir tespitim için hırsını alamayıp adliye adliye geziyor.”
Tele1
Kent Lokantası'nda yoğun 'ücretsiz iftar' kuyruğu: "Beni buraya mahkum edenler utansın! Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun"38 izlenme
Çapa’da sağlık çalışanlarını darp etmişti: Tutuklandı59 izlenme
Şekere yüzde 8 zam!30 izlenme
Gezi’ye katılan milletvekili ‘Sürtüğü aynen iade ediyorum’ dedi, Meclis karıştı!33 izlenme
AKP'li vekilden teğmenlerin Anıtkabir ziyaretine çirkin sözler!20 izlenme
İmamoğlu ücretsiz süt dağıtımına başlıyor126 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği Erdoğan'ın danışmanları hakkında yeni dolandırıcılık iddiası!37 izlenme
Diyarbakır Valisi Zorluoğlu’ndan Narin Güran açıklaması! Soruşturmadaki savcı detayı dikkat çekti30 izlenme