Buradan çağrım, Ekonomik ve Sosyal Konseyin derhal toplanması ve yapılan düzenlemelerin günü birlik değil, sistematik ve bütüncül bir bakış açısıyla yapılmasının sağlanmasıdır. Kaybedecek bir günümüz bile kalmamıştır.
CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, döviz cinsinden sözleşmelerin 30 gün içinde Türk Lirası'na dönüştürülecek olmasına tepki gösterdi. Düzenleme için "Ağır aksak işleyen ekonomiyi topyekün iflasın eşiğine getirecektir" diyen İnce, "Kaybedecek bir günümüz bile kalmamıştır" ifadesini kullandı.
Menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde döviz üzerinden belirlenmiş bedellerin 30 gün içinde Türk Lirası'na dönüştürülmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Söz konusu kararı eleştiren İnce, serbest piyasanın olmazsa olmazının sözleşme serbestisi ve mülkiyet hakkı olduğunu belirterek, "Tek adamda simgeleşen kötü yönetim, artık gün geçmiyorki adeta piyasaları karıştıracak, güveni sarsıp yok edecek ve gelecekten ümidi kestirecek bir düzenleme yapmasın" görüşünü dile getirdi.
EKONOMİYİ TOPYEKÜN İFLASIN EŞİĞİNE GETİRECEKTİR'
Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan İnce, şu ifadeleri kullandı:
"Serbest piyasanın olmazsa olmazı, sözleşme serbestisi ve mülkiyet hakkıdır. Yapılan düzenlemelerin bu haklara zarar vermesi, piyasa ekonomisinin işleyişine darbe vurmakta ve ekonomi istihdam ve refah yaratamamaktadır
Düzenleme ile döviz cinsinden sözleşmelerin TL ye dönmesi zorunluluğu, döviz kredisi alarak proje geliştirenleri ve üretim yapanları yükümlülüklerini yerine getiremeyecek noktaya taşıyacak ve malesef zaten ağır aksak işleyen ekonomiyi topyekün iflasın eşiğine getirecektir.
Buradan çağrım, Ekonomik ve Sosyal Konseyin derhal toplanması ve yapılan düzenlemelerin günü birlik değil, sistematik ve bütüncül bir bakış açısıyla yapılmasının sağlanmasıdır. Kaybedecek bir günümüz bile kalmamıştır."
Buradan çağrım, Ekonomik ve Sosyal Konseyin derhal toplanması ve yapılan düzenlemelerin günü birlik değil, sistematik ve bütüncül bir bakış açısıyla yapılmasının sağlanmasıdır. Kaybedecek bir günümüz bile kalmamıştır.
Düzenleme ile döviz cinsinden sözleşmelerin TL ye dönmesi zorunluluğu, döviz kredisi alarak proje geliştirenleri ve üretim yapanları yükümlülüklerini yerine getiremeyecek noktaya taşıyacak ve malesef zaten ağır aksak işleyen ekonomiyi topyekün iflasın eşiğine getirecektir.
Serbest piyasanın olmazsa olmazı, sözleşme serbestisi ve mülkiyet hakkıdır. Yapılan düzenlemelerin bu haklara zarar vermesi, piyasa ekonomisinin işleyişine darbe vurmakta ve ekonomi istihdam ve refah yaratamamaktadır.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/incekaybedecekbirgunumuzbilekalmadih110942.html
Özelleştirmeden sonra ‘faaliyet dışı gelir’ oyunu: Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nde 5 milyon dolar buhar olmuş24 izlenme
Taliban Erdoğan'ı teyit etti! "İnanca dayalı pek çok ortak noktamız var"41 izlenme
Türk kot şirketi iflas etti: İşçiler Kurban Bayramı öncesi işsiz kaldı27 izlenme
Bu rezilliğe kim dur diyecek? Kartalkaya'da tepki çeken görüntü: Bölgedeki oteller, dün kapattıkları pistlerini yeniden açtı!29 izlenme
Kim bu hanımefendiler? Devlet ziyaretinde tartışma yaratan fotoğraf47 izlenme
Sürekli zarar eden ÇAYKUR, bu kez de 21 bin takvim almak için ilana çıktı!40 izlenme
EYT'lilerden Erdoğan'a yanıt343 izlenme
Daron Acemoğlu ekonomideki son durumu anlattı: "Böyle devam edemez"31 izlenme
AKP'nin kalesinde büyük deprem: Meydan boş kaldı!
Bülent Arınç'tan AKP'ye israf eleştirisi
Kayyum döneminde Soylu ve Erdoğan’a on binlerce liralık hediyeler verilmiş!
Türkiye'nin İsrail-Filistin sorununun çözümüne yönelik önerdiği garantör modeli dünyada nasıl algılandı?