İngiltere’nin köklü gazetelerinden Sunday Times da bugün Türkiye’deki seçimler ve genç seçmenler ile ilgili dikkat çekici bir haber yayınladı. Louise Callaghan imzalı haberde, “Z jenerasyonu yenilmez Erdoğan’ı görevden almaya hazır” başlığı kullanılırken, “Cumhurbaşkanı, Mayıs ayında yapılacak seçimlerde 20 yıl süren iktidarının süresini uzatmayı umut ederken Erdoğan’ın hoşgörüsüz politikalarına öfkeli olan genç seçmenin başka bir fikri var” yorumuna yer verildi.

İngiliz Sunday Times’ın haberinde, Z jenerasyonunun Erdoğan yerine muhalefete oy verebileceği belirtildi.
Geçmişte ailesi AKP’ye oy veren bazı gençlerle konuşan The Times, bu kitlenin geçmişte Erdoğan’ı dini özgürlüklerin bir koruyucusu olarak gördüğünü yazdı. Gazeteye konuşan 24 yaşındaki bir genç, “Bir gücü bir kişinin bu kadar uzun süre tutması tehlikeli” yorumunu yaptı. 25 yaşın altında 13 milyon seçmen olduğuna dikkat çekilirken bu seçmenin yaklaşık yarısının ilk kez oy vereceği de belirtildi.
Haberde, “Uzmanlar Z kuşağının Erdoğan’ı 1150 odalı sarayından çıkmasını istediğini söylüyor. Bir dönem yenilmez olarak adlandırılan Erdoğan, muhalefet partilerinin bir araya gelmesinden sonra anketlerde geride kaldı” denildi. Sunday Times’taki haberde, “Seçmenlerin beşte birine denk gelen bu gruptaki seçmenin birçoğu hükümetin gündelik yaşama yönelik hoşgörüsüz hamlelerinden ve özellikle sosyal medya paylaşımlarına baskı yapılmasından motive alıyor” yorumu da yapıldı.
Erdoğan’ın dini özgürlükler getirdiğine dikkat çekilirken, 2019 yılındaki yerel seçimlerde İstanbul için yeniden oylama yapılmasının birçok genç seçmen için kırılma noktası olduğu belirtildi. Sunday Times’a konuşan 24 yaşındaki genç, “Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasıyla birlikte oyumun sayıldığını fark ettim. O zaman seçimlere inanmaya başladım” dedi.
Sözcü
İktidardan belediyelere bir engel daha: Yardım edemeyecekler!86 izlenme
Pençe-Şimşek Harekâtı bölgesinden acı haber: 2 şehit27 izlenme
Çavuşoğlu, USA Today'de yalvardı: NATO'nun güney muhafızıyız269 izlenme
Parası olana özel hastanede coronavirüs testi: Olan yoksula olacak183 izlenme
'Şeyha Moza'nın değil, İmamoğlu'nun yanındayız'108 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 20.374 yeni vaka tespit edildi, 19.463 kişi sağlığına kavuşurken, 228 kişi hayatını kaybetti!31 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın ‘helalleşme’ sözlerine sert yanıt: "Çapı bu"29 izlenme
Kemal Özkiraz 19 şirketin 57 araştırmasının ortalamasının paylaştı! Erdoğan'a kötü haber!74 izlenme
Resmi Gazeteyle aranan memur AKP’li çıktı! Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 6 milyon 842 bin lira zarar uğratmıştı
Okul müdürü ile veli arasında yumruk yumruğa kavga! O anlar kamerada
Hasret Gültekin'in heykeline çirkin saldırı!
Ülkenin dış borcu 527 milyar dolara çıktı