Home
13 Temmuz 2024 ( 8 izlenme )
Reklamlar

Interpol gecikince iki baron vatandaş oldu


Taşyapan, “Kırmızı bültenle arananlar nasıl vatandaş oldu” sorusuna şu yanıtı verdi: Interpol’ün bilgileri vatandaş olduktan sonra bize ulaşıyor...


TBMM Dışişleri Komisyonunda, 400 bin dolara konut alıp Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan uyuşturucu baronları tartışıldı.

Milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Vali İbrahim Taşyapan’a “Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı suçlular nasıl Türk vatandaşı olabiliyor’’ diye sordu. Taşyapan ise “İnterpol’den kaynaklanan gecikmeler var, bazı bilgiler bunlar vatandaş olduktan sonra bize ulaşıyor. Vize alırken de araştırma yapılıyor ama neticede vizeyle Türkiye’ye geliyorlar’’ dedi. Kırmızı bültenle aranmalarına rağmen önce vize alan sonra da vatandaş olan iki isimden Hırvat Maximilyen Rifkin’ın adını Cem Cansu, Mark Groagan’ın da Can Yavuz olarak değiştirdiği belirlendi.

‘’DEVLET AÇIK ARA İÇERİDE’’

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı 2018’de 250 bin dolara gayrimenkul alanın vatandaş olabildiğini belirterek, “Bu evi 3 yıl geçince dolar bazında 45 misli fiyata satıyor, hem vatandaş oluyor hem de kar ediyor. Türkiye Cumhuriyeti açık ara içerde. Bu arkadaşları vatandaş yapıp, üstüne para  veriyoruz’’ dedi.

BİLGİLER GEÇ GELİYOR

Genel Müdür İbrahim Taşyapan ise şu detayları verdi: “Bir kişi, vatandaş olmadan ve olduktan sonra suça karıştığıyla ilgili Emniyet ve MİT’ten bilgi geldiğinde vatandaşlığı geri alınıyor. 6 aydan fazla hapis cezası varsa zaten vatandaş olamaz.  Başka ülke vatandaşı olduğu için oralardan sağlıklı bilgi almak veya Interpol’deki gecikmeden kaynaklananlar oluyor. Kişinin suçu bilindiği hâlde vatandaş yapılıyor gibi bir şey olamaz. Milli güvenlik ve kamu düzeni açısından sakıncalı olan hiç kimse vatandaşlık alamaz.’’

Uyuşturucu baronu Mark Groagan “Can Yavuz” ismini aldı.

CHP’li Çakırözer: Bir yerlerde kaçak var

Maximilyen Rifkin “Cem Cansu” adını aldı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye’nin vatandaşlık sayesinde suç örgütü liderleri için güvenilir mekan haline geldiğini iddia etti. Çakırözer SÖZCÜ’ye şöyle dedi:

“Baronlar Maximilyen Rifkin adını Cem Cansu, Mark Groagan da Can Yavuz yapmış , Rawa Majid, Nenad Petrak, Joseph Leijdek, Isaac Bignan adlı baronlar da İnterpol ararken vatandaş oldu, bu nasıl iş? Haklarındaki araştırma nasıl yapılıyor? Bir yerlerden kaçak var’’ dedi.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Diyarbakır'da fırıncılar işi bıraktı. Hükümete sitem etti. TZOB Başkanı Bayraktar'dan kritik uyarı: "Yabancılara tarım arazisi satılması yasaklanmalı" Antalya Adliyesi’nde ‘A4 kâğıdı’ krizi! Bu nasıl bürokrat? Muhalefete ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu!