Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre, haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,9 artarak 3 milyon 568 bin 171 kişi oldu. İŞKUR verilerine göre kayıtlı işsiz sayısı Haziran'da aylık 30 bin, yıllık bazda da 617 bin kişi arttı. Kayıtlı işsiz sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 20,9'luk artış gösterdi.
İŞKUR haziran ayına ilişkin istatistik bültenini yayınladı.
Buna göre, İŞKUR ilk 6 ayda yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık bazda kayıtlı işsiz sayısı arttı. Kayıtlı işsizlerin yüzde 51,1’i erkek, yüzde 48,9’u kadın, yüzde 35,2’si 1524 yaş grubunda yer aldı.
Ocakhaziran döneminde sektörler itibarıyla en fazla işe yerleştirme sanayi sektöründe ‘imalat’ alanında; mesleklere göre ise en fazla işe yerleştirme sırasıyla turizm otelcilik elemanı, satış danışmanı, satış uzmanı ve konfeksiyon işçisi mesleklerinde oldu.
İŞKUR tarafından yapılan açıklamada özetle şöyle denildi:
"Haziran ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,9 artış göstererek 3 milyon 568 bin 171 kişi oldu. Kayıtlı işsizlerin yüzde 51,1’i erkek, yüzde 48,9’u kadın, yüzde 35,2’si 1524 yaş grubunda.
Haziran ayında düzenlenen aktif işgücü piyasası programlarından (AİPP) 13 bin 917 kişi yararlandı. Haziran ayında aktif işgücü piyasası programları kapsamında 2 bin 827 program düzenlendi ve 13 bin 917 kişi bu programlardan faydalandı.
OCAKHAZİRAN DÖNEMİNDE BU PROGRAMLARDAN YARARLANANLAR YÜZDE 51,7 GERİLEDİ
Yılın ilk 6 ayında ise 29 bin 267 program düzenlendi. 114 bin 168 kişi bu programlardan faydalandı. Aktif işgücü programlarından faydalanan kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,7 oranında azaldı. 2022 yılı aktif işgücü hizmetleri kapsamında; 28 bin 884 işbaşı eğitim programına 105 bin 827 kişi, 383 mesleki eğitim kursuna 8 bin 341 kişi katıldı. 2022 yılında düzenlenen mesleki eğitim kurslarında en fazla kursiyer sırasıyla dokuma konfeksiyon makineci, kadın giyim modelist yardımcısı ve yazılım geliştiricisi mesleklerinde katıldı."
Yeniçağ
Pompeo: Rusya, Suriye’de düzinelerce Türk askeri personelini öldürdü158 izlenme
Mustafa Balbay’dan gündemi sallayacak Sedat Peker iddiası!45 izlenme
AKP inkâr ediyor ama işsizlik İŞKUR belgeleriyle böyle tescillendi!97 izlenme
Emekli zam oranına isyan etti: "Bizi yönetenlere söylüyorum, bu toprağın altı da var"16 izlenme
CHP Kurultayı davasında yine görevsizlik kararı10 izlenme
'İmamoğlu’nun 5 yılı didik didik ediliyor'129 izlenme
Lübnan, 1,5 milyon Suriyeli sığınmacı için 30 milyar dolar tazminat istedi!36 izlenme
Noterde skandal gözaltı! Erdoğan'a ihtarname çekmek istedi, gözaltına alındı!293 izlenme