İslamcı cenahın önemli isimlerinden Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Sifil, sosyal medya hesabından okuyanların tepkisini çeken ifadeler paylaştı.
Sifil paylaşımında kitap okumanın önemli olmadığını vurgulayarak, “Bizim geçmişimizde, kültürümüzde biz kitap okuyarak bilgilenmedik. Dinleyerek, bizatihi ağızdan ağza, kulaktan kulağa şifahi bilgi ve kültür nakli vasıtasıyla bilgilendik” diye yazdı.
İşte Sifil’in o paylaşımı:
“Gençlere en başta tavsiyem şu: Bu dini kendi başınıza kitap okuyarak öğrenmeye kalkmayın. Kitap okumak insan olmanın sanki vazgeçilmez bir unsuru gibi. Oysa biz niye kitap okuyoruz? Bilgilenmenin bir vasıtası olarak kitap okuyoruz. Peki, bilgilenmenin başka vasıtası yok mu? Var. Bizim geçmişimizde, kültürümüzde biz kitap okuyarak bilgilenmedik. Dinleyerek, bizatihi ağızdan ağza, kulaktan kulağa şifahi bilgi ve kültür nakli vasıtasıyla bilgilendik. Makbul insan çok bilen insan değildir. Makbul insan Allah katında az da olsa ihlasla, takvayla amel eden insandır. Tabii dengeler yerinden oynayınca, modern toplumda makbul insan kim oldu? Çok bilen insan, çok etiketli insan, çok maaş alan, çok tüketen insan oldu! Oturduğu zaman carcar konuşan, ahkâm kesen, entelektüel kapasitesi yüksek insan makbul oldu. Bu yüzden okuma faaliyetinden önce diriltmemiz gereken bir metodun üzerine eğilmek lazım. Nedir o? Bir bilenden, Allah korkusuna sahip bir bilenden öğrenme usulünü, tarzını, metodunu ihya etmemiz lazım. Buna önem vermemiz lazım.”

https://odatv.com/islamciisimdengenclereokumayintavsiyesi26091823.html
MHP'li ismin şirketi iflasın eşiğinde7 izlenme
Ordu'da Melet Irmağı için çadır nöbeti ve imza seferberliği devam ediyor12 izlenme
Dilruba Kayserilioğlu: "Hiçbir zaman suçlu olduğumu düşünmedim. Suçsuzluğuma da inanıyorum avukatlarıma da bu konuda güveniyorum"26 izlenme
Ukrayna'dan gelen ilk kafile İstanbul'a ulaştı!65 izlenme
Fon dolandırıcılığı görüntülerindeki müdürün ifadesi ortaya çıktı: "Aceleci tavırla belgeyi uzattı..."21 izlenme
Bakan Şimşek garantiden kaçtı24 izlenme
Isias Otel davası başladı: Kuzey Kıbrıslı aileler “kasten taksir” yerine “olası kast” nedeniyle yargılanmayı istiyor.20 izlenme
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Özgür Demirtaş ve Mahfi Eğilmez ne dedi?31 izlenme
Esenyurt'taki tekel bayi saldırısında 3 tutuklama
Sağlıkta kriz büyüyor: Kanser hastalarının ilaçlara erişimi zorlaşıyor
Bloomberg: "Karahan şahin başkan olacak, faiz indirimi ertelenebilir"
Uzmanlardan 28 Mayıs seçim günü ve sonrası için gram Altın ve Döviz Kuru Uyarısı