İstanbul’da araç sahibi olan vatandaşa kötü haber! İSPARK ücretlerine zam geldi. Maslak’da daha önce 2 saatlik otopark ücreti 10 TL’iken yeni zam ile birlikte 14 TL’ye çıktı. İSPARK ücret tarifesi bölgelere göre değişiklik gösterirken sozcu.com.tr’nin ulaştığı Beyaz Masa yetkilileri zammı doğruladı. Yetkililer yüzde kaç zam olduğu konusunda bilgi vermedi. Peki İSPARK ücretlerine yüzde kaç oranında zam yapıldı? Vatandaş yeni zamma sosyal medya hesaplarından da büyük tepki gösterdi.
“ZAM DEĞİL FİNANSAL DÜZENLEME”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu zam değil. Finansal düzenleme ile ilgili bir çalışma. 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. 60 binin üzerinde ücretsiz yararlanan araç var.” dedi.
Zammın sistem hatasından kaynaklandığını söyleyen İmamoğlu, “Burada yanlış bir sistem hatası var. Seçimde bangır bangır kar ediyor zarar etmiyor denen kurumun teslim aldığımız gün itibarıyla 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. İSPARK niye zarar etsin? Biz bununla uğraşıyoruz. İSPARK’a benim katıldığım 4 saatlik bir toplantı yaptık. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç var. Bu nedir? Derhal talimat verdim. Altını çiziyorum ücretsiz ve indirimli. Biliyorum ki büyük bir azalma olacak. İkincisi elden ücret. Hangi çağda yaşıyoruz. Burada bir sorun var. Kaçak var. Ekim itibarıyla kredi ve İstanbul kart uygulamalı tahsilat sistemi başlatacağız. Geçici bir dönem bu teşvik edilmesi için kredi kartına indirimli ödeyeceksiniz. Bunun gibi kararlar aldık. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Bunlarla ilgili düzenlemeler başlatacağız. Bu tümüyle bir finansal verimlilik çalışması.” dedi.
Şu an itibari ile zam olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Bir zam çalışması elbette olacaktır. Şu an itibarıyla yoktur. Bütün bu söylediğim düzenlemelerden sonra fotoğrafı çekeceğiz ve ona göre hareket edeceğiz. Sistem hatasıyla ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Bununla ilgili varsa vatandaşların fazla tahsilatları iade edilecektir.” ifadelerini kullandı.
İşte daha önce 2 saati 10 TL olan otoparkın yeni ücret tarifesi :
2017 yılının aralık ayında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB'nin ücret tarifelerinin bir kısmında 2018 yılında zam yapmama kararı almıştı. Bugün fiyatlar zamlandı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/aracsahipleridikkatisparkfiyatlarizamlandi5312914/
ANAR’ın sahibi ve genel müdürü Dr. İbrahim Uslu: Beka sorunu yok ekonomik kriz var88 izlenme
İstiklal Marşı dışında bir and tanımadık, tanımıyoruz!84 izlenme
İsrail'i protesto eden bir şahıs Esenyurt’ta Burger King'e saldırdı, camları balyozla kırdı29 izlenme
'Bitirdik' demişlerdi yine başladılar: 4 ülkeden et ve kasaplık hayvan ithal edilecek37 izlenme
Murat Kurum’un gafları bitmiyor! Bu kez canlı yayında trafik suçunu itiraf etti27 izlenme
Gazeteci Erk Acarer Sedat Peker ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı, Erdoğan videosunun yayınlanmama gerekçesi ortaya çıktı!103 izlenme
Süleyman Soylu’ya büyük şok! Sinirden deliye döndü19 izlenme
Korkunç iddia! Öğretmen 7 erkek öğrenciye tecavüz etti726 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 9.107 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.655.633'e, can kaybı da 28.213’e yükseldi!
Atatürk'ü sansürleyen Star TV'den açıklama
CHP'li başkan AKP dönemine isyan etti! ‘İhbar ediyorum bu ihalede rant var!’
Kasten yaralama cezası alan din öğretmeni hâlâ müdür koltuğunda!