Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'deki 'Aksa Tufanı' saldırısıyla başlayan İsrailHamas çatışmalarının beşinci gününde Hamas'ın kurucularından biri olan Abdülfettah Dukhan'ın öldürüldüğü iddia edildi.
İsrail kamu yayıncısı KAN, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden paylaştığı mesajda, Hamas'ın kurucularından 'Ebu Usame' olarak da bilinen Abdülfettah Dukhan'ın İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından düzenlenen saldırılar sırasında Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat mahallesinde öldürüldüğünü ileri sürdü.

'DEİF'İN AİLE ÜYELERİ ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI
İsrail'in YnetNews haber sitesinin aktardığına göre, Hamas'ın Gazze'deki askeri komutanı olan ve 20 yıldan uzun bir süredir İzzettin el Kassam Tugayları'nın liderliğini yapan Muhammed Deif'in aile üyelerinin de öldürüldüğü iddia edildi.
Buna göre, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) hava saldırıları Deif'in babasının evine de isabet etti, saldırıda erkek kardeşi Abdülfettah Diab Deif, oğlu Midhat Deif ve torunu Hala Deif öldü.
İddiaya göre, saldırı Kizan aNagar köyünde gerçekleşti ve diğer aile üyeleri enkaz altında kaldı.
İKİ KİŞİNİN DE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ
The New York Post'un haberine göre, Abdülfettah Dukhan, Nuseyrat mülteci kampındaki bir okulda müdürdü ve Filistinli Şeyh Ahmed Yasin'in Hamas'ı kurduğu, Müslüman Kardeşler'in 1987 yılındaki toplantısına katılan isimlerden de biriydi.
Öte yandan, dün Reuters'a konuşan Hamas yetkilileri de İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında, Hamas politbürosundan Cevad Ebu Şammala ve Zakaria Ebu Maamar'ın öldürüldüğünü söylemişti.

Yeniçağ
"Dil değişti, söylem değişti CHP seçimleri kazandı. AKP ve MHP’nin büyük değişimi görmesi gerek"69 izlenme
TÜGVA davasında 'bilirkişi' krizi: Tek tek görevden çekiliyorlar!36 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat MYK'da gündeme getirdi! Memurların, emeklilerin ve işçilerin maaşlarına yıl başında ciddi bir artış yapılacak.32 izlenme
Yeniden görülen Man Adası davasında Kılıçdaroğlu tazminata mahkûm edildi!65 izlenme
Tarkan'dan Türkiye'nin gündemine oturan 'Geççek' şarkısına ilişkin ilk açıklama43 izlenme
Menzil şeyhinin ihtişamı: Yaklaşık 14 milyon liralık lüks makam aracıyla müritlerinin arasından geçerek evine gitti50 izlenme
Ferdi Zeyrek'in kızı yaşananları tek tek anlattı: Vahim iddia!189 izlenme
HÜDA-PAR, Diyarbakır'daki baskınları 'haklı' buldu, AKP'yi hedef aldı19 izlenme
YSK kararını verdi, dört belediyede seçim yenilenecek
Ay sonunu getiremeyen milyonlara karşı: Türkiye’de milyonerlerin sayısı arttı!
İsrail'e çelik ihraç eden isim MÜSİAD üyesi çıktı! Hem Erdoğan'dan hem de Ali Erbaş'tan ödül almış
Tekstil sektörü iflasın eşiğinde! 2 dev şirketten konkordato ilanı