Home
01 Mart 2024 ( 20 izlenme )
Reklamlar

İsrail'in Filistin'i işgaline ilişkin Türkiye'nin de katıldığı duruşmalar başladı

İsrail'in Filistin'i işgaline ilişkin Türkiye'nin de katıldığı duruşmalar başladı

İsrail'in Filistin topraklarını işgaline ilişkin Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) bir hafta sürecek duruşma bugün Lahey'de başladı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 52 ülke ve 3 kurum, İsrail'in Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs'teki eylemlerine karşı argümanlarını sunacak.

Bugünkü duruşma Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki'nin konuşmasıyla başladı. El Maliki, "Gazze'de soykırım yaşanıyor" diyerek, İsrail işgalinin kayıtsız şartsız sona ermesi gerektiğini ifade etti.

Duruşmalara katılması planlanan ülkeler arasında İsrail'in müttefiki ABD'nin yanı sıra Çin, Rusya, Güney Afrika ve Mısır gibi ülkeler de yer alıyor. Yorum yapmayı reddeden İsrail, yazılı yorumda bulundu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’li isim: Bizim cenahın Ekrem İmamoğlu ile ilgili yaptıklarından rahatsızım’ Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası rezervlerindeki devasa erimenin nedenini açıkladı SSK, Bağ-Kur ve tüm emeklileri ilgilendiriyor! Emekli bayram ikramiyesi için tarih verildi Et fiyatlarına zam: Son 10 günde 60 lira arttı