İsrail ve Filistin’de çatışmaların 17’inci gününde Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları artarak devam ediyor.
Gazze Şeridi’nde bulunan birçok bölge sabah saatlerinden itibaren İsrail tarafından yoğun ateş altına alındı.
Yaşanan hava bombardımanın ardından bölgeden yükselen dumanlar gökyüzünü kapladı.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 55’i çocuk olmak üzere 5 bin 87’ye, yaralananların sayısı ise 15 bin 273’e yükseldi.
GAZZE'YE "REHİNE OPERASYONU"
İsrail ordusu, kara kuvvetlerinin, Hamas mensubu kişileri öldürmek ve rehineleri aramak için Gazze'ye "rehine operasyonu" düzenlediğini açıkladı.
İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü Daniel Hagari, operasyona ilişkin "Gazze'deki silahlı gruplar İsrail saldırılarını pusuya düşürmek için toplanıyor. İsrail, bu toplanma noktalarını vuruyor" açıklamasında bulundu.
Hagari, yaptığı açıklamada "Gece boyunca tank ve piyade güçleri tarafından baskınlar düzenlendi. Bu baskınlar, savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanan terörist gruplarını öldüren baskınlardır. Bu baskınlar aynı zamanda kayıplar ve rehinelerle ilgili istihbarat açısından elde edebileceğimiz her şeyin yerini tespit ediyor ve araştırma yapmamızı sağlıyor" dedi.
Hagari, "teröristlerin nerede toplandığını, teröristlerin savaşın bir sonraki aşamaları için nerede organize olduklarını anlamaya yardımcı olduğunu söyledi. Bizim rolümüz de bu tehditleri azaltmaktır" dedi.
Hagari ayrıca, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısı sırasında 222 kişinin rehin alındığının doğrulandığını söyledi.
KRT
Yine tarikat yurdu yine istismar: "Abi yapma günah"4977 izlenme
Minik ilçeye dev cezaevi28 izlenme
Küre Milli parklara “uçurum salıncağı” yapılıyor.31 izlenme
Bu sapkınlar 'tecavüz oyununu' internette aratıp akın akın Türkiye'ye geliyor!46 izlenme
Corona cezaları için CHP'den yasa teklifi! " Corona cezaları amacından saptı, af çıkarılmalı"57 izlenme
Firar eden Serdar Sertçelik hangi ülkeden çıktı?41 izlenme
Öğrencileri emanet ettiğimiz müdüre bak! Filenin Sultanları'nın yıldızına: "Gitsin gâvur takımında oynasın"17 izlenme
Selçuk Tepeli canlı yayında 35 saniye konuştu, Saray'ın bütün ışıkları yandı! 'Bir şeyi sattıysanız parayı bir yeri koydunuz, bu paralar nerede? Nerede o para?'71 izlenme
En çok şikâyet edilen bakanlıklar belli oldu! Vatandaşın derdi adalet
Hani 'Yerli ve Milli'ydiniz? Çiftçinin bankası Ziraat'in parası bakın nereye gidiyor!
Tunceli'de kendisini 'şifacı' olarak tanıtan 69 yaşındaki sapık, zihinsel engelli kızı parkta taciz etti!
Erdoğan’la görüşen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret için tarih verdi!