İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde sivillerin bulunduğu 6 eve hava saldırısı düzenlediği bildirildi.
Gazze’deki İçişleri Bakanlığı’nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin yaşadığı 6 evi hedef aldığı belirtildi.
Açıklamada, hava saldırılarında 9 kişinin öldüğü, 60 kişinin de yaralandığı ifade edildi.
Filistin haber ajansı WAFA’dan geçen haberde ise “Han Yunus kentinde sivillerin yaşadığı 6 evin bombalanması sonucu çoğu çocuk ve kadın en az 21 kişi yaşamını yitirdi, 79 kişi de yaralandı.” bilgisine yer verildi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin elKassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.
Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazzeİsrail sınırındaki Beyt HanunErez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.
Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.
Gazze’den düzenlenen saldırılarda 306’sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 1524’ü çocuk 3 bin 785 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.
İşgal altındaki Batı Şeria’da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 77 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.
İsrail’in saldırılarında 13 gazeteci yaşamını yitirmişti.
Lübnan sınırında 8 Ekim’de İsrail ordusu ile Hizbullah arasında başlayan çatışmalarda ise 12 Hizbullah, 2 İslami Cihad üyesi, biri gazeteci 3 sivil hayatını kaybetmişti.
Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 2 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.
İsrail’in Gazze’deki ElEhli Baptist Hastanesi’ne 17 Ekim’de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28’i ağır 342 kişi yaralanmıştı.
Sözcü
Köylü isyan etti: Malı elinde kalan çok çiftçi var. 60 liralık gübre olmuş 160 lira, köylü bunu nasıl karşılasın?50 izlenme
Mehmet Cengiz bir sektöre daha girdi, havacılık şirketi kurdu!42 izlenme
İsrail: Suriye'den topraklarımıza uçaksavar füzeleri atılıyor28 izlenme
Meclis çocukların! "Bugün burada bu yüce mecliste bir çocuk olarak sesimi duyurabiliyorum. Bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize miras bıraktığı cumhuriyetin eseridir!"25 izlenme
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Can Atalay Serbest Kalmalıdır"29 izlenme
Ya imam hatibe ya evinize!102 izlenme
Manisa Salihli'de yapılmak istenen 'Biyogaz Santrali'ne karşı direnen çiftçilerle jandarma arasında arbede çıktı!81 izlenme
45 binden fazla insan öldü 1 kişi bile istifa etmedi, 36 kişi tren kazasında öldü Yunanistan Ulaştırma Bakanı istifa etti49 izlenme
NASA’da 20 bin, Diyanet’te 125 bin personel çalışıyor!
Memleketi işte bu hale getirdiler! Marketlerde bebek mamasına 'çalınmasın'diye artık alarm takılıyor!
Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Gezi Parkı açıklaması geldi
Asgari ücret zammın belirleneceği toplantı için işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya geldi