Sözcü’nün haberine göre, İsrail’de 43 hahamın, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya, Hamas mensuplarının abluka altındaki Gazze’deki Şifa Hastanesinde saklanması ve sivilleri kalkan olarak kullandığı takdirde, buranın vurulmasında bir beis olmadığı yönünde fetva verdi.
İsrail’in Kanal 14 televizyonunundan edinilen bilgilere göre, Şifa Hastanesinin bombalanabileceğinin dini açıdan caiz olduğunu içeren ve 43 haham tarafından imzalanan yazı Netanyahu’ya gönderildi.
Sivilleri kalkan olarak kullananların kınanması gerektiği ifade edilen fetva içeriğinde, “sivillerin arkasına saklanılması ve onların kalkan olarak kullanılması durumunda buranın vurulmasında dini ve ahlaki hiçbir engelin olmadığı ve sorumluluğun “bu kişilere ve onların destekçilerine ait olduğu ” ifadeleri yer aldı.
Mesaj, orduya ait birimlere, Başbakan’a ve bakanlara iletildi.
İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, daha önce yaptığı açıklamada, “Hamas, Şifa Hastanesini terör altyapısına kalkan olarak kullanıyor. Hamas hastanelerden saldırı düzenliyor” iddiasında bulunmuştu.
Gazze’de binlerce yaralı ve sivilin sığındığı Şifa Hastanesinin hedef alınma ihtimaline ilişkin Hagari, “Bu savaşta tüm seçenekler masada” demişti. (Sözcü)
Yeniçağ
Erzurum ve Erzincan’daki şeker fabrikalarına alıcı çıkmadı!156 izlenme
Yandaşların köpürttüğü yalanlar nerede? Hiçbiri iddianamede yok9 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektörden skandal karar: Mezunlar Günü Etkinliği yasaklandı!29 izlenme
SGK duyurdu: Bu kişilerin emekli maaşına nisanda ek zam yapılacak!8 izlenme
Moskova'yı kana bulayan teröristlerin kendilerini çektikleri görüntüler ortaya çıktı113 izlenme
Barış Yarkadaş'tan afiş isyanı: Polis barikatı eşliğinde zorunlu bırakılıyor!84 izlenme
Ankara’nın göbeğinde 18 yaşındaki Umut’u ağır yaralayan Suudi’ye dokunulmazlık kalkanı16 izlenme
DSP itiraf etti! "CHP’nin oylarını böldüğümüz için iktidar tarafından bize destek var"385 izlenme
SETA koordinatörü İsmail Çağlar yazdığı raporu savunamadı
Ali Erbaş’ın müftüsü böyle olur: İşçileri camiye almadı
Erdoğan’a destek isteyerek siyaseti bıraktığını açıklayan Cem Uzan duyduğu sözler sonrası canlı yayında çıldırdı!
Bakanlık, Soma'da söz verdiği tazminatı ailelere ödememiş!