İBB, Suriyelilerden gelen yoğun talep sonrası, Suriyelilere özel mezarlık alanı uygulamasına gitti. Suriyeliler için Kilyos Mezarlığının bir bölümü ile Hekimbaşı Mezarlığının bir bölümü tahsis edildi.

Buraya defnedilen Suriyelilerin mezar taşlarındaki “isim, soyisim, doğum ve ölüm yeri” gibi bilgilendirme açıklamaları Arapça. Tarihler ise miladi takvime göre yazılı.

600 BİNDEN FAZLA SURİYELİ VAR
Türkiye’de bulunan yaklaşık 5 milyon Suriyeli’den 600 bini İstanbul’da bulunuyor. Suriyelilerin İstanbul'da yoğun olarak yaşadıkları semtler ise Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir, Sultangazi, Bağcılar, Zeytinburnu ve Fatih.

Son verilerine göre, İstanbul'da bulunan Suriyelilerin yüzde 86'sı Avrupa yakasında, yüzde 14'ü ise Anadolu yakasında yaşıyor.

Aralık 2017 tarihi itibarıyla dünya genelinde en fazla Suriyeli, yüzde 54'le Türkiye'de yaşıyor. Lübnan yüzde 18'le ikinci sırada yer alıyor. Yüzde 11 Ürdün,, yüzde 11 Avrupa Birliği ülkeleri, yüzde 4'le Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve yüzde 2'yle Mısır izledi.

http://www.krttv.com.tr/gundem/istanbuldasuriyelimezarligih4183.html
SGK'da EYT yoğunluğu: Milyonların merak ettiği 3 soru yanıt buldu63 izlenme
Ümit Özdağ'ın tutuklanmasına tepki yağdı20 izlenme
Akşener'e küfürler savuran trole devlet övünç madalyası verildi!293 izlenme
AKP'nin ittifak ortağından 'İsrail ile ticaret' çıkışı: "Jet yakıtlarının geçişini durdurun"10 izlenme
YSK Başkanı Sadi Güven, "Seçim güvenliği açısından dünyanın en iyilerinden birisiyiz"200 izlenme
AKP’li belediye maaşları ödeyemedi!206 izlenme
Davutoğlu'na müthiş kıyak: Devletin milyarlık arazisini bedava verdiler!2085 izlenme
115 kişiye mezar olmuştu: 3 kişiye 22,5’ar yıl hapis istemi21 izlenme
Memurlar iş bırakma kararı aldı
Yeni coronavirüs genelgesi: Sadece paket servis olacak
Murat Bardakçı'dan skandal sözler! "Hamas'a terör örgütü demek, İstiklal Harbi'ne bile, Kuva-yi Milliye'ye bile terör örgütü demekle eş değerdir"
'Poligonlarda eğitim' iddiaları Meclis gündeminde: Şüpheli yine SADAT!