Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık depremlerde pisti büyük hasar gören ve Ankara Büyükşehir Belediye ekiplerinin müdahale ettiği Hatay Havalimanı ile ilgili ortaya çarpıcı bir iddia atıldı.
Havalimanında uçuşların seçim dönemine kadar yapılamayacağı iddia edildi.
Ekşi, 16 Şubat'tan itibaren Devlet Hava Meydanları İşletmesinin yayımladığı NOTAM nedeniyle Hatay'a gidiş seferlerinin yolcusuz yapıldığını, Hatay çıkışında ise normal yolcu alındığını bildirdi.
Uçuşların sabit 550 lira fiyat ile sürdürüldüğü de açıklandı.
Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Ekşi, deprem bölgesine uçuşların aralıksız devam ettiğini ifade etti.
'SEÇİM SONRASI' İDDİALARINA YANIT
İmkanlar ölçüsünde ek seferlerin de yapıldığını kaydeden Ekşi, Hatay'a uçuşlarla ilgili kararların seçim nedeniyle alındığı ve uçuşların 17 Mayıs'a kadar durdurulduğu iddiasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

"Deprem bölgesine uçuşlarımız aksamadan ve sabit 550 lira fiyatla sürdürülmektedir. İmkanlar ölçüsünde ek seferler de konulmaktadır.
Hatay'a da bu çerçevede seferlerimiz aksamadan devam etmektedir. Hatay'a 16 Şubat tarihinden itibaren DHMİ'nin yayımladığı NOTAM sebebiyle gidişte yolcu alınmamaktadır.
(İnsani yardım ve kurtarma amaçlı yolcular hariç) Hatay çıkışında ise normal yolcu alınmaktadır.
Örneğin, 17 Nisan Pazartesi Hatay'dan 7 seferimiz bulunmaktadır."
'NOTAM NEDENİYLE YOLCU ALINMAMAKTADIR'
Ekşi, şunları kaydetti:
"İmkanlar ölçüsünde ek seferler de konulmaktadır. Hatay'a da bu çerçevede seferlerimiz aksamadan devam etmektedir.
Hatay'a 16 Şubat tarihinden itibaren DHMİ'nin yayımladığı NOTAM sebebiyle gidişte yolcu alınmamaktadır.
(İnsani yardım ve kurtarma amaçlı yolcular hariç) Hatay çıkışında ise normal yolcu alınmaktadır. Örneğin, 17 Nisan Pazartesi Hatay'dan 7 seferimiz bulunmaktadır."
NOTAM NEDİR?
İngilizce'de "havacılara bildiri" anlamına gelen "notice to airmen"in kısaltması olan NOTAM, havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiridir.
Yeniçağ
Ülkelerine dönen Suriyelilere üzüldüğünü söyleyen Cübbeli Ahmet'ten Türklere skandal sözler! "Canlarını mallarını cehenneme satmışlar"18 izlenme
Doğalgaza yüzde 15 zam!37 izlenme
Dikkat çeken araştırma: Cumhur İttifakı son bir yılın en düşük seviyesinde!40 izlenme
Fatih Altaylı hakkında iddianame düzenlendi! 5 yıldan az olmamak şartıyla...17 izlenme
“2024’ün ilk 3 ayında emeklinin cebinden bin 500 lira eksildi”25 izlenme
Kılıçdaroğlu Anayasayı göstererek yeni video paylaştı 'Konutları depremzedelere ücretsiz teslim edeceğiz'32 izlenme
Menzil şeyhinin yanında bu kez de TRT'de program yapan sunucu çıktı40 izlenme
Kaymakamlık, CHP'li belediyenin araçlarını yardım grubundan çıkardı!209 izlenme