İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurumlara gönderilen yazı, sağlıktaki gericileşmeyi gözler önüne serdi.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nce bir yazı kaleme alındı. Buna göre sağlık personelinin giyeceği kıyafet standardının ‘makam onayıyla’ belirlendiği fakat gerektiğinde kıyafetlerin uyarlanabileceği ifade edildi.
Birgün'den Uğur Şahin'in haberine göre, ‘Sağlık Personellerinin Kıyafetleri Hakkında’ başlıklı yazıda, ilgili kıyafetlerin edep, adap ve inanca göre uyarlanması istendi.
‘STANDARTLARA UYULSUN’
Gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:
“Sağlıkta dönüşüm ile birlikte dünya standartları üzerinde çalışan sağlık çalışanlarımızın kendi temayülleriyle karar verilen kıyafet standartlarına göre, tüm sağlık personelinin (hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknikeri) 13/02/2019 tarih ve 87300753 sayılı Makam Onayı ile kıyafet standartları belirlendiği, hem personelin aidiyet duygusunun gelişimi hem de hizmet verilen kurumumuzun saygınlığı açısından standartlara uyulması, gerektiğinde ana model, desen ve renkler korunarak edep adap ve inanca göre uygun şekillerde uyarlanması ve 2020 yılı başına kadar tüm sağlık personelinin (hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknisyeni) kıyafet standartlarına uyması ilgi sayılı yazımız bildirilmiş olup, belirtilen süre 30.06.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.”

http://www.krttv.com.tr/gundem/istanbulilsaglikmudurlugundenskandalkiyafetstandardih23923.html
Corona tablosu değiştirildi! Yeni hasta sayısı 2 bini aştı: Hasta sayısı 349.519'a, can kaybı 9.371’e yükseldi!64 izlenme
Türk bayrağına 'muz' konulması Fatih Altaylı'yı çileden çıkarttı! 'Memleketinden kaçan yavşak...'85 izlenme
Son anket: İşte Erdoğan'ın en güçlü iki rakibi159 izlenme
Instagram'a erişim engeli getirildi27 izlenme
Laik eğitim çökertilecek23 izlenme
Ahmet Hakan, Sevilay Yılman ve Abdulkadir Selvi birbirine girdi!51 izlenme
Ekonomist Özgür Demirtaş'tan hükümete üç tavsiye: 'Daha ne diyeyim, yapmayın'45 izlenme
Dilipak: Belediyelerle geldi, belediyelerle gider184 izlenme
İlyas Salman'dan çok konuşulacak 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' savunması
İmamoğlu için en çarpıcı yorum ondan geldi! Konuşması sosyal medyada hızla yayılıyor
Katarlı müteahhit, haklarını isteyen 450 Türk işçiye kapıyı gösterdi!
Milli gelirimiz 8 kat aşağıda! 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyoruz!