AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin toplantısında CHP’yi ve CHP’li belediye başkanlarını hedef alırken “susuzluk” sorununa dikkat çekti.
Konuşmasında İstanbul için “Gelen haberler çok hayra alamet değil.” diyen Erdoğan, “İstanbul’da 3 ay gibi bir süre sonra, havalar böyle giderse, İstanbul susuzluğa doğru yürüyor. Benzer şey Ankara için de geçerli. Ankara’da şu an söylenen, özellikle atık su noktasındaki sıkıntılar… Yapacaksın arkadaş, çözeceksin bu sorunu.” ifadelerini kullandı.
Oysa İstanbul’un bugün değil 2071’e kadar susuzluk riski yaşamaması gerekiyor. Çünkü 61, 62, 63, 64 ve 65. Hükûmetlerde Orman ve Su İşleri Bakanı olarak görev yapan eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 11 Kasım 2017’de katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Su Konseyi toplantısında bunun “garanti”sini vermişti.
Veysel Eroğlu İstanbul’un susuzluk yaşamayacağına dair şu sözleri sarfetmişti:
“İstanbul’da 1994 öncesi İstanbul’da su yoktu. Ben 5 Mayıs 1994’te İSKİ Genel Müdürlüğü’nü devraldığım zaman haftada bir defa su veriliyordu. Sürekli kesinti, kesinti… Hatta suyun kalitesi kötüydü. Biz o kadar çok çalıştık ki 7 tane baraj, Istranca Barajlarını bizzat İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü inşa etti. İnşallah önümüzdeki yıl Melen’in devreye girmesiyle bırakın 2018’i, 2071 yılına kadar İstanbul’un su problemini olmayacak şekilde çözdük. Merak etmesin İstanbullular, istedikleri kadar su kullansınlar ama tasarrufa da riayet etsinler.”
https://gazetemanifesto.com/2019/istanbullularsoruyorhanisusorunu2071ekadarcozulmustu315480/
İşte 3. havalimanında işçilere yaşatılan insanlık dramı...470 izlenme
Çarşaflı kadın ‘Müslüman ülkede Noel Baba’nın ne işi var’ diyerek mağaza çalışanının üzerine yürüyüp olay çıkardı !555 izlenme
Hani çivi bile çakılmayacaktı? Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!89 izlenme
Gazze’deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’nde faaliyetler durdu19 izlenme
Ayasofya’ya Erdoğan afişleri asıldı vatandaş isyan etti 'Cami'ye siyaset bulaştırmayın!'541 izlenme
Yan gelip yatan Suriyeliler, devletin verdiği parayı ATM'den çekiyor ! İyi uykular Türkiye !469 izlenme
SADAT önergesine AKP ve MHP’den ret!33 izlenme
CHP'li Ali Şeker: 'Osmangazi Köprüsü'nden ambulanslar bile 236 TL ödeyerek geçiyor!'25 izlenme
Elindeki 500 euroluk banknotu göstererek "Şu tek kâğıt parçası 15 bin lira" diyerek video çekti
İŞKUR'un verilerinde gerçek ortaya çıktı! İşte bir yılda işsiz kalan vatandaş sayısı
Çöp bidonundaki soğanları toplayan yaşlı kadının yürek burkan görüntüsü!
Amerika'nın Sesi'nden al haberi: Türk işadamları nasıl ABD'ye kaçıyor?