İşte esnafın hali! Düğün kısıtlamasına tabutlu eylem!

63 izlenme 02 Nisan 2021
Reklamlar

İçişleri Bakanlığı'nca alınan nişan, kına, sünnet gibi törenlerin yasaklanıp, düğünlere getirilen kısıtlama kararına yönelik, İstanbul'daki düğün salonu işletmecileri ve çalışanlar bugün Sarayburnu’nda bir araya gelerek tabutlu eylem yaptı. "Düğün sektörü üvey evlat mı?" diyen esnaf, iflasın eşiğinde olduklarını belirterek, Ramazan bayramı ile beraber yüzde 50 kapasite ve HES kodu kontrolü ile gerekli tedbirler ışığında faaliyetlerine izin verilmesini istedi.

Türkiye'de aralıklarla artan tedbirlerle yaklaşık bir yıldır faaliyette bulunamayan toplantı ve düşün salonları işletmecileri kapılarına kilit vurma noktasına geldi. İstanbul Toplantı ve Düğün Salonları İşletmecileri Esnaf Odası'na (İSTDO) bağlı işletme sahipleri ve çalışanları, seslerini duyurabilmek için Sarayburnu'nda eylem yaptı. Yeşilçuha sarılı tabutun üzerinde iflas noktasına gelen düşün ve toplantı salonlarının adı yazıldı.

Anka'dan Edda Sönmez'in haberine göre; Eylem yapan esnaf, "Düğün sektörü üvey evlat mı?", "Oyunsuz düğün olmaz", "Düğünüme tarih ver", "Sağlıklı düğünler düğün salonlarında" dövizleri açtı. 

Burada yapılan basın açıklamasını ise İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Adem Sönmez okudu. Düğün salonu esnafının bitme noktasına geldiğini belirten Sönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetten seslerini duymasını istedi. Sönmez, şunları söyledi:

"Bizler, bir yıldır faaliyet gösteremeyen düğün davet mekanlarının işletmecileri olarak, bugün burada iflasın kapısından içeri girmiş, işletmelerimizin artık yeter diyen sesleriyiz. Bizler, bir yıldır aile olamayan, boş evlerine kira veren çiftlerimizin mağduriyeti için buradayız. Bir yıldır,  30 /50 kişiye ikramsız, müziksiz, bir saat süre kısıtlama ile çalışılması istenerek işlevsiz hale getirilen, düğün davet salonları olarak buradayız. Bizler, kirasını ödeyemediği için dükkan sahipleri ile mahkemelik olan, SGK ve vergi ödemelerini ödeyemediği için devlet tarafından ihtar çekilen, elektrik, su, çevre temizlik, ilan reklam tabela, stopaj,  doğalgaz vb. faturalarını ödeyemeyen, ailesine pazar parası veremeyen,  personel ödemelerini gerçekleştiremeyen, geçimini sağlayamayan bir meslek grubu olarak bugün buradayız. Bizler, dilenci değiliz. Devletimize ödediğimiz vergi ile istihdam ettiğimiz yüz binleriz." 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'İmamoğlu valiye it dedi' yalanıyla VİP kumpası da ellerinde patlayan yandaşların makasladığı görüntüler ! Cumhurbaşkanlığına 3 yeni makam aracı! ‘Burada kaldığımız her gün hayatlarımızdan çalınıyor’ Bakan Işıkhan 'müjde' olarak açıkladı, beklenen olmadı: AKP'den emeklilere büyük oyun!