CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin kamu görevlileri, yerel yöneticiler ve muhtarlar ile saha araştırmaları sonucunda İstanbul'un sığınmacı haritasını çıkardı. Haritaya göre İstanbul'un her ilçesinde yabancı yoğunluğu var. Tekin'in harita üzerinde yaptığı değerlendirme şöyle:
■ Geçici koruma statüsünde, ikamet izni olan veya kaçak 2 milyonu aşan insan, İstanbul'un 39 ilçesinde yaşıyor. Suriye'nin yanı sıra Afganistan, Pakistan, Irak, Uganda, Nijerya, Kongo, Libya'ya kadar her yerden insan var. Bugün resmi nüfusu 1 milyon olan Esenyurt'ta, 250 bin de yabancı var. Böyle bir nüfus artışını hiçbir ilçenin kaldırması mümkün değil.
■ Valilik tarafından açıklanan rakamlara göre İstanbul'da 1.3 milyon yabancı var ama Valilik kaçak göçmenleri takip edemiyor. Bu rakama kaçak göçmenler dahil değil. Halbuki İstanbul'un her ilçesinde binlerce düzensiz göçmen var. Kamu görevlilerinin çok daha sıkı bir şekilde denetim yapıp düzensiz göçmenleri tespit etmesi lazım.
■ Yapılan çalışmalara göre yüzde 97'si kaçak çalışıyor. Hiçbir özlük hakları yok, örgütlü değiller, sigortaları yok, asgari ücretin altında para alıyorlar. Uyuşturucu, fuhuş çeteleri ile terör örgütleri bu insanları kullanmaya çalışıyor. İleride yabancı mafyalarla karşı karşıya kalabiliriz.

KONUT PİYASASINI ETKİLEDİLER
■ Sığınmacıların İstanbul'un konut piyasası üzerinde de çok ağır bir etkisi var. Esenyurt, Bağcılar, Sultanbeyli gibi ilçelerde kira fiyatları astronomik şekilde artmış durumda.
■ Yabancıları suçlayarak hiçbir yere varamayız. Sorun bu göçmen politikasını tercih eden, uygulayan hükümet. Suriye'de barışın sağlanması ve sınır güvenliğimizin korunmasıyla bu sorunu çözebiliriz. AKP iktidarının tercihlerinin bedelini hem 83 milyon vatandaşımız hem de 8 milyon yabancı çok ağır bir şekilde ödüyor. Halkın yüzde 91'i kalıcı, gerçekçi bir çözüm istiyor.

Gürsel Tekin
Gürsel Tekin, mülteci statüsünün 1951 tarihli BM Sözleşmesi ile düzenlendiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

Mısır Çarşısı'nda taneyle hurma satışı başladı18 izlenme
20 ilde çarpıcı tablo: Emekli intikamını seyyanen aldı, 20 emekli kentinin sadece 2'sini AKP kazandı20 izlenme
AKP'den bir torpil skandalı daha!100 izlenme
İran, İsrail'in kuzeyindeki liman kenti Hayfa'yı füzelerle vurdu19 izlenme
Prof. Dr. İlber Ortaylı Türk aile yapısını bekleyen tehlikeyi açıkladı46 izlenme
Polis, Nadira Kadirova’nın ailesini tehdit etti! "Ölen öldü, size bir şey olmasın"567 izlenme
Ümit Özdağ 3 komutan ve 5 teğmene verilecek cezayı açıkladı: "Bilgi bana ulaştı…"31 izlenme
Aziz Çelik'ten 'Kademeli Emeklilik' uyarısı: "Hükümetin böyle bir hazırlığı yok!"47 izlenme
Financial Times, Erdoğan'ı öyle bir eleştirdi ki... "Bu ekonomik intihar olabilir!"
Kılıçdaroğlu'ndan 'İki maaş ikramiye' çağrısı: "Her şeyi biz mi öğreteceğiz size"
Enflasyon ve kur onları vurmadı! Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşunda borç ve kâr patlaması!
Kılıçdaroğlu’na saldıran Sarıgün’e dün ‘kahraman’ demişti, bugün paylaşımını sildi!