Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kuzey Kıbrıs’ta yapılan 'saray' için bir ihale daha düzenlendi.
Saraya ulaşım için yapılacak yolların yapımı için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihaleyi KLV İnşaat kazandı. 29 Mart 2024 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre "Lefkoşa Çevre Yolu Km:0+000 (Alayköy Kavşağı) 4+600 Kesimi İle KKTC Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi Ve Millet Bahçesi Ulaşım Yollarının Yapım İşi" için toplam 882 milyon 997 bin lira harcanacak.
Ankara merkezli KLV İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Mehmet Kılavuz yapıyor. Bugüne kadar kamu kuruluşlarından çok sayıda alt ve üst yapı ile ulaşım projesi ihalesi alan KLV İnşaat, 1988 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.
Bu ihale de Kamu İhale Kanunu’nun "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların" ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.
TOKİ'NİN YAPTIRDIĞI PROJE GECİKTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2021’deki ziyareti sırasında "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın ne doğru dürüst bir Cumhurbaşkanlığı binası veya külliyesi var veyahut da ne doğru dürüst bir parlamento binası var… Biz bunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yakıştırmıyoruz. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bina, malum İngilizlere ait bir gecekondu, onu da yakıştıramıyoruz" demişti.
Ardından TOKİ tarafından 'saray' yapılması için çalışmalara başlandı. 7 Temmuz 2022 tarihinde yapılan 21B olarak bilinen davet usulü ihaleyi , 2 milyar 285 milyon TL teklifle Siyahkalem Mühendislik İnşaat kazandı.
İnşaat sürecinin 6 Aralık 2023’te biteceği açıklanan projede yapım çalışmaları devam ediyor. Projenin bir yıl gecikmeyle Aralık 2024'te tamamlanması bekleniyor.
Sözcü
İBB Meclis Üyesi Balyalı: Araçlar meselesi kapanmış değil, daha yeni başlıyoruz125 izlenme
MHP'den Mansur Yavaş'a bir tehdit daha! 'Artık rahat durmalı! Bizden söylemesi...'38 izlenme
'Seçimlere iki ay kala konuşacağım' demişti, Sedat Peker’in avukatından canlı yayında açıklama geldi41 izlenme
Damadın arkadaşı rektör atandı!494 izlenme
AKP’li Belediye Başkanı 'Cumhuriyet' kelimesini kullanmamak için 29 Ekim'i Zafer bayramı olarak kutladı! "29 Ekim Zafer bayramınız kutlu olsun"32 izlenme
#izmirdepreminde can kaybı yükseliyor! Ölü sayısı 105’e çıktı…38 izlenme
Narin Güran cinayeti davası: Nevzat Bahtiyar'ın avukatından cezaevindeki Güranlar için nakil başvurusu16 izlenme
30 bin kişi bekleniyordu: AKP’nin Gazze belgeselini sadece 53 kişi izledi10 izlenme
88 konut parasıyla 1 millet bahçesi yapıldı
Fakıbaba'nın istifasının ardından gündemi sarsacak iddia! 'Sırada bir bakan var'
Mustafa Şentop’un Onursal Başkanı olduğu üniversiteyle ilgili flaş iddia! "AKP’liler derse bile girmeden mezun olup Türkiye’de hakim ve savcı oluyorlar"
Bakan Nabati'nin TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmesi: "Yüksek enflasyonu bu ülkeden def edeceğiz."