Beşiktaş Belediyesi’ne düzenlenen operasyonlar kapsamında “Suç örgütü lideri” olduğu iddiasıyla tutuklanan ancak itirafçı olup önceki akşam saatlerinde tahliye edilen müteahhit Aziz İhsan Aktaş’ın İstanbul’daki benzinlik yani AVM inşaatı tam gaz sürüyor.
Aktaş’ın ortağı olduğu Elif Petrol Opet İstanbul Gaziosmanpaşa’da TEM otoyolu kenarında bulunuyor ve benzinlik, tam 76 pompası ile Avrupa’nın en büyük benzin istasyonu ünvanına sahip.
01.30’DA EKLENEN MADDE
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in hafta içi yaptığı bir konuşmada gündeme getirdiği benzinliğe Gaziosmanpaşa ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), uzun süre ruhsat vermedi. CHP’li belediyelerle yaptığı işler nedeniyle tutuklanan, ancak aynı zamanda TBMM gibi, Yargıtay gibi devlet kuruluşlarından da iş aldığı bilinen Aktaş’a imar izni, belediyenin yetkisi Şehircilik Bakanlığı’na devredilerek bakanlık tarafından verildi. AKP tarafından 18 Kasım 2024’te Meclis’e sunulan ve 12 Aralık 2024’te yürürlüğe giren Köy Kanunu değişikliğine, TBMM görüşmeleri sırasında sabaha karşı 01.30 sıralarında özel bir madde daha eklendi ve yanındaki AVM’nin inşaat izni de çıkarılmış oldu. Bu izinle başlayan inşaat 3’üncü katına ulaştı. Kısaca Aziz İhsan Aktaş’ın ortağı olduğu benzinci açıldı ve AVM inşaatı da başladı. Benzinlik inşaatını gerçekleştiren şirketin parçalarından Güven Asfalt’ın yönetiminde AKP’li isimler dikkat çekiyor. Şirket ortaklarından Hayrettin Coşkun, AKP Eski Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak biliniyor.
TBMM’Yİ ALET ETTİLER
Diğer ortak Gürkan Dölekli ise AKP’li Eski Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli’nin akrabası. Bölgede başka bir benzin istasyonu açmak isteyen bir şirketin ise izin alamadığı belirtiliyor.
Bu arada Özgür Özel, CHP grubunda yaptığı benzinlikle ilgili konuşmasında TBMM’de sabaha karşı eklenen maddeyi hatırlatarak Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a hitaben “Kişiye özel kanuna şanlı şerefle TBMM’yi alet ettiler. Sen bu işin neresindesin?” demişti.

Aziz İhsan Aktaş
İnşaatı tam gaz süren AVM’yi görüntülemek için Sözcü muhabiri Ali Macit Salı günü benzinliğin bulunduğu alana gitti. Ali Macit, benzinlik önünde AVM’nin fotoğrafını çekmek isteyince ellerinde coplar bulunan iki güvenlik görevlisi gelerek, çektiği fotoğrafları silmesini istediler. Güvenlik görevlileri, “Burası özel mülk, Aziz İhsan Aktaş dahil olmak üzere ortakların kesin talimatı var, benzin istasyonu içinden görüntü alınamaz” dediler. Tehditkar görevliler, çekilen fotoğrafları da sildirdiler. Yanda gördüğünüz görüntüler, yolun karşı tarafından çekildi.
Sözcü
Parası olan puanı olanla aynı bölümde okuyabilecek!86 izlenme
Bakan Karaismailoğlu ve Fahrettin Altun hakkında suç duyurusu33 izlenme
AKP’nin artık seçim kazanma şansı yok90 izlenme
Sahte içki kâbusu sürüyor! 36 kişi öldü, onlarca kişi yoğun bakımda52 izlenme
Emekli vatandaşların 'geçim' isyanı: "Etin tadını unuttuk"31 izlenme
MHP’li meclis üyesi sahte tapuyla 10 katlı apartman dikti!101 izlenme
Tek karede Çerçioğlu'nun özeti! AKP'li Osman Aşkın Bak şaşkınlıktan baka kaldı11 izlenme
Dünyaca ünlü kompozitörden Atatürk’e beste128 izlenme
Soma'da madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek
Rezan Epözdemir davasında tanık ifadesi ortaya çıktı: 150 bin dolara tahliye iddiası
AKP’nin kalesinde simit 4 lira oldu, vatandaş böyle yakındı: "Kendimiz ettik, kendimiz bulduk!"
Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin de çift maaşlı olduğu ortaya çıktı: Toplam maaşı 44 bin 775 TL!