Gaziantep'te açılışı yapılan 300 fabrika kafaları karıştırdı. Fabrikaların birçoğunun AKP iktidarından önce kurulup halen faaliyette olduğu belirlendi. İYİ Partili sanayici Can Tuğsuz, 300 fabrika arasında kendisine ait fabrikayı görünce şaşkınlık geçirdi. Tuğsuz “Fabrikamız 45 yıldır faaliyette. Yeni açılması söz konusu değil. Düğmeye basıp açkapa yaptılarsa onu bilemiyorum'' dedi.

Can Tuğsuz
CHP İl Başkanı Hayri Sucu da fabrikaların birçoğunun iki yıldır faaliyette olduğunu anlattı. Sucu “En az bir buçuk iki yıldan bu yana faaliyet gösteren ama ruhsatı olmayan, ruhsatı yenilenen veya 4. organizeden 5. organizeye taşınanları yeniymiş gibi açtılar. 300 fabrika bir günde düğmeye basılarak açılmış değil. 45 bin kişi istihdam edilmiş gibi bir algı yaratılıyor. Bu 45 bin kişi zaten orada çalışıyor, eğer 45 bin kişi istihdam edilseydi Gaziantep'te işsiz kalmazdı” dedi.

Fabrikada depolama tankları üretiliyor.
VALİLİK ‘SEHVEN' DEDİ
Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek ise açılışı yapılan fabrikaların bazılarında ek tesis yapıldığını ve kapasite artışına gidildiğini belirtti. Valilik ise listede yer alan ancak yeni olmayan fabrikalar için “sehven listeye girmiş” savunması yaptı.
300 fabrika için yer alan Barem Ambalaj adlı firmanın ise 2019 yılı Kasım ayında İçişleri Bakanı Soylu ve Adalet Bakanı Gül tarafından açıldığı ortaya çıktı. Kurdeleyi Soylu, Gül ve Belediye Başkanı Fatma Şahin kesmişti.

Bayram Yılmazkaya
CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, açılan 300 fabrika için “Tamamen balon, o fabrikalar nerede göstersinler'' dedi. Yılmazkaya şöyle konuştu: “Pandemi sürecinde en güçlü ülkelerde bile fabrikalar kapanırken, Gaziantep'te sözde açılışı yapılan 300 yeni fabrika, 45 bin istihdam, 15 milyarlık yatırım yalan ve sansasyondan başak bir şey değildir. Maalesef ülkemizde içi boş, sanal açılışlar yapılıyor. Bir Gaziantepli olarak çok merak ediyorum bu fabrikalar nereye açıldı?”
Başörtüsüz konser verince cezaevine gönderildi!26 izlenme
Deprem felaketinde altıncı gün: Ölü sayısı 21 bin 848'e yükseldi35 izlenme
Süleyman Soylu'ya 'kel' demek yine soruşturma konusu oldu!93 izlenme
Doğalgazı daha az kullanıp daha çok ödüyoruz!84 izlenme
Sayıştay raporunda ortaya çıktı: İşte Saray’ın bir yılda harcadığı para!32 izlenme
Dikkat çeken veriler: AKP’ye oy verenlerin yüzde 36’sı partisini başarılı bulmuyor29 izlenme
Suriyelilere özel harekâtlı uygulama! Tek tek fotoğrafladılar!88 izlenme
3 ayda memur 2.838 TL, emekli 1.717 TL kaybetti50 izlenme
MetroPoll'den Cumhur İttifakı'nı üzecek anket!
Dünya Bankası'ndan dijital ödemelerin kullanımına ilişkin inceleme
Komedyen Ricky Gervais'in yıllar önce ünlülere pedofili ve Epstein üzerinden yaptığı eleştiriler yeniden gündemde
Mahfi Hoca'dan 55 milyon dolarlık uzay sorusu! "Eğer bu işi yapmasaydık aynı maliyetle neler yapabilirdik?"