Havanın kararmasının ardından helikopterle sürdürülen söndürme çalışmalarına ara verilirken, Türkiye’nin birçok kentinden orman bölge müdürlüklerine bağlı arazözler yangın söndürme çalışmaları için bölgeye sevk edildi.
Alevler, Menderes’e bağlı Yeniköy ve Bahçecik mahallelerine yaklaşırken, ekipler yerleşim merkeziyle ormanlık alan arasında çalışmalarına ağırlık vermeye başladı.
GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLİYORLAR
Vatandaşlar, yangını evlerinin bahçelerinde ya da bağlarında gözyaşları içinde izlerken, kimileri de tedbir amacıyla evlerinin etrafını hortumla suladı.
Bazı vatandaşlar alevlerin ulaşma riskine karşı bağlarında nöbet tutarak arazözler ve yer ekiplerine yardım etti.
Bahçecik Mahallesi sakinleri ise evlerinin çatılarına çıkarak Kurbalıdere mevkisinde yükselen alevleri izledi.
“ELİMİZ AYAĞIMIZ TİTRİYOR”
Yeniköy Mahallesi sakinlerinden Ahmet Sivri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün çıkan yangının köylerine yaklaştığını bu durumun tüm mahalleliyi çok üzdüğünü söyledi.
Mahallenin boşaltılma ihtimalinin olduğunu belirten Sivri, “Yangının devam ettiği alanda vadiler çok derin, itfaiye ve arazözlerin çıkamadığı yerler var. Ekipler müdahale de ediyor ama sönmüyor. Elimiz ayağımız titriyor. Bizim her şeyimiz burada.” dedi.
Hasan Ersüz ise ağaçların ve ormanda yaşayan hayvanların telef olduğunu, bu durumun kendisini çok üzdüğünü, yangının bir an önce sönmesini istediğini ifade etti. AA
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/izmirdekiyanginevleredogruilerliyorsondakika5289806/
Türkiye'nin tamamında geçerli olacak: 45 gün içinde doğal gaz sayacını değiştirmeyene 10 bin TL ceza9 izlenme
Vatandaş seçimden sonra bankalara koştu: 189 milyarlık artış!32 izlenme
Bakan Koca son tabloyu açıkladı: Can kaybı 5.186, vaka sayısı da 203.456 oldu!62 izlenme
Karadeniz'de sıcak temas! TSK, Türk hava sahasına yaklaşan İHA'yı düşürdü11 izlenme
İktidarın konak sevdası bitmiyor30 izlenme
Avrupa ve Türkiye'de süt ve süt ürünleri son 1 yılda epey arttı33 izlenme
Kayyum rektör Bulu’nun arkadaşından ‘pişkin’ davranış! Öğrenciler isyan etti!74 izlenme
Ali Mahir Başarır ve Mustafa Varank'tan 'teğmen' kavgası28 izlenme
CHP tepki gösterdi 'adrese teslim ihale' iptal edildi
Cilvegözü Sınır Kapısı'nda son durum: Hatay'dan binlerce Suriyeli ülkelerine dönüyor
Türkiye mahkum sayısında Avrupa lideri oldu
Murat Ağırel ve Timur Soykan gözaltısında yeni gelişme: Şikâyetçinin ifadesini ses kayıtları yalanladı!