İzmir Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına sınırlama getirdi. İzmir Valiliği’nden meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarına gönderilen yazıda ‘Katılacak kişi sayısı 20’yi geçmesin” denildi.
İzmir Valiliği tarafından kurumlara bildirilen 20 kişi sınırlamasına tepkiler ise gecikmedi. İzmir Barosu, valiliğe tepki gösterdi ve "Bizler, İzmir Barosu Yönetim Kurulu olarak, Cumhuriyetimizin ilan edildiği bu önemli günün büyük bir coşku ve mümkün olan en geniş katılımla kutlanması gerektiğine inanmaktayız. 114 yıllık geçmişi ve birçok konuda ülkede öncü olan İzmir Barosu'nun seçilmiş yönetim kurulu olarak baromuza kayıtlı tüm meslektaşlarımızla beraber 29 Ekim günü tören alanında olma azminde olduğumuzu bildiririz” açıklamasında bulundu.
"Cumhuriyet Bayramı’nda protokol sınırlandırmasını kabul etmiyoruz. Bir kez daha tüm üyelerimizle beraber alanda olacağız" mesajı verilen açıklamada, İzmir Valiliği'nin 2018 yılında da benzer bir girişimde bulunduğu anımsatıldı.
Açıklamada, "Şimdi anlıyoruz ki siyasallaşmış bürokratik zihniyet, geçen dört yıl içinde hiç değişmemiş ve milli bayramları yurttaşlardan kaçırabileceği düşüncesiyle İzmir Barosu'ndan korteje katılmak üzere 20 kişilik liste yollamasını istemiştir. Bir kez daha tekrarlıyoruz: Cumhuriyeti halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz. Vazgeçmedik, biat etmedik, teslim olmadık. Cumhuriyet değerlerini, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni, hukuk devletini, insan hak ve özgürlüklerini korumaya devam edeceğiz. Aynı kararlılıkla, 29 Ekim 2022 tarihinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Baromuz üyesi bütün meslektaşlarımızla birlikte, çok daha kalabalık ve çok daha coşkulu şekilde katılacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.
KRT
Emeklilerin canını sıkacak araştırma: Türkiye dibi gördü11 izlenme
Laleli dört gözle barışı bekliyor: Siparişlerin neredeyse tamamı iptal!59 izlenme
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı65 izlenme
Kaçırıp işkence yaptılar, görüntüleri de sosyal medyada yayınladılar!43 izlenme
MAK'ın Ocak 2023 anketi açıklandı32 izlenme
Ümit Özdağ gençlere seslendi: "Erdoğan kazanırken kaybetti. Atatürk gibi düşünün ve Türk halkına güvenin"21 izlenme
İstanbul Barosu Başkanlığı seçimini Filiz Saraç kazandı33 izlenme
Ünsal Ban'a tutuklama kararı!32 izlenme
Trafikte tartıştığı avukatın bacağını kırmakla suçlanıyordu: Maseratili polis açığa alındı!
Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı! Aldığı oy oranını açıkladı!
Kayyım atanmıştı: Papara ile ilgili flaş gelişme
Mardin'de kazanın olduğu bölgeye birde freni patlayan tır daldı: 16 ölü, 29 yaralı, 8'i ağır