CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşmesinin ardından kadının evlendikten sonra bekarlık soyadını tek başına kullanamayacağını içeren maddenin 9. Yargı Paketi'nden çıkarıldığını duyurdu.
Nazlıaka, açıklamasında soyadının yalnızca bir isim tercihi meselesi olmadığını belirterek "Kadınların kendi tercih hakkı ve yaşam tercihlerini belirleyebilmesi bir demokrasi hakkıdır" dedi.
"MÜJDEYİ VERMEK İSTERİM"
Nazlıaka şunları söyledi:
9. Yargı Paketi'nde kadınlar için bir tehdit olarak duran, soyadı dayatması. Biz meseleye sadece bir soyadı seçimi olarak bakmıyoruz. Bu aslında kadınların kimliğine sahip çıkma hakkıdır. Kadın erkek eşitliği hakkıdır, bir ailenin eşitlik esasına dayalı olarak kurulmasıdır. Kadının bir soy kütüğünden bir soy kütüğüne geçmeme hakkıdır. Kadınların tercih hakkıdır.
Sayın Bakan'la yaptığımız görüşmede bu dayatmanın, 9. Yargı Paketinden çıkarıldığının müjdesini sizlere vermek isterim. Ve özellikle bu yönde mücadele eden tüm kız kardeşlerime, bu yönde mücadele eden erkeklere, başta genel başkanımız Özgür Özel olmak üzere partimize teşekkür ederim.
AKP NE DEMİŞTİ?
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler hazırladıkları 9. Yargı Paketi'nin içeriği ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Güler şu ifadeleri kullanmıştı:
Evlenen kadının soyadına ilişkin olarak düzenleme getiriyoruz. Kullanılacak soyadı nedeniyle aile bütünlüğünün zarar görmemesi ve çocukların olumsuz etkilenmemesi amacıyla kadınların evlenince eşlerinin soyadını alacağı ve isterlerse önceki kızlık soyadlarını da kullanabileceklerine yönelik yeni bir düzenleme hayata geçiriyoruz ve teklif ediyoruz.
Sözcü
Bir okulun girişine 'Bin TL' ücretle kartlı geçiş turnikeleri yapıldı! Ödeyen öğrenciler sistemi kullanırken, ücret ödemeyenler kuyrukta bekledi29 izlenme
İşte parti devleti fotoğrafı: Bakan, AKP'liler, Bürokratlar var muhalefet yok!47 izlenme
İki kardeş cinsel istismarı çizerek anlatmıştı, tepkiler üzerine Bakanlık açıklama yaptı!69 izlenme
Trabzon Uzungöl tanınmaz halde! Türkçe menüsüz Arap restoranları, Arapça levhalar!68 izlenme
Yüksek enflasyonu olan iki ülke iki Bakan: 5 tane tweet atıp topu dış güçlere attı, 7 sayfa mektup yazıp istifa etti!30 izlenme
Memleket işi gönül işi! AKP’den aday adayı olduğu belediyenin ihalesini kazandı!48 izlenme
Fransa'daki protestolara 570 bin kişi katıldı27 izlenme
Financial Times’tan dikkat çeken Erdoğan yorumu: "Seçenekleri tükendi"35 izlenme
Türkiye’deki emekliler gelir bakımından dünya sonuncusu oldu: Türkiye emekliler için yaşanmaz ülke
Skandallar bitmiyor... Kavakçı, işe girdiği gün İBB bursu ile ABD’ye gönderilmiş!
Of kaymakamının tartışılan makam odasının maliyeti belli oldu
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 4.086 yeni vaka tespit edilirken, 19 kişi hayatını kaybetti, 13.561 kişi sağlığına kavuştu!