CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından 37. Ağır Ceza Mahkmesi'nde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.
“YALAN KAYBEDECEK HAKİKAT KAZANACAK”
Hakkında açılan davanın siyasi bir dava olduğunu belirten Canan Kaftancıoğlu, Türkiye'deki hukuk sisteminin siyasi iktidarın sopası haline getirildiğini söyledi.
CHP'li Kaftancıoğlu, “Ne yazık ki ülkemizde hukuk da yok sistem de. Bu yüzden bana açılan davayla ilgili hukuki değerlendirmeler de bulunmak çok zor. Bugün hala yüzlerce insan düşüncelerinden dolayı hapiste. Benimkisi sadece bir örnek. Bu ülkede ne yazık ki iktidara muhalifseniz iktidar sizi bir şekilde tutuksuz yargılıyor zaten. Bazılarımız da tutuklanıyor. Bu dava da İstanbul'da kaybedenlerin bedel ödetme çabasından başka bir şey değil. İstanbul'un iradesini, hakkını, geleceğini savunmayı başarabildiğim ve sonunda da hep birlikte kazandığımız için çok mutluyum. Bu mutluluk da bana yeter. Herkes kimin sahici kimin yalancı ve iftiracı olduğunu görüyor, biliyor. Yalan kaybetmeye, hakikat kazanmaya devam edecek.” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kaftanciogluistanbulukaybedenlerbedelodetmekistiyor5201338/
Özgür Özel Maduro'nun fotoğrafıyla Erdoğan'a seslendi: "Sizin dostluğunuz da kardeşliğiniz de bu kadar!"11 izlenme
AKP'li vekilden TSK'ya milyonluk satış11 izlenme
Erdoğan'ın aklına yangın uçağı almak geldi!64 izlenme
Mahkemeden kurultay kararı: Dosya Ankara'ya gönderildi9 izlenme
Yoksulluk konuşulurken AKP'li vekillerin gülüşmeleri16 izlenme
Yandaş sunucu bakın kimin suratına tükürdü ?!?!1838 izlenme
Space X Starship Açıklaması: En uzun ve en başarılı test uçuşunun ardından roketle iletişim kesildi23 izlenme
Küçük bir çocuktan Cumhurbaşkanı'na Erdoğan'a masum teklif! 2 kelime ile reddetti.24 izlenme
Kuran kursundaki cinsel istismarın kan donduran detayları ortaya çıktı!
TTB'den Dr. Güle Çınar'a destek: Hekimlik sorumluluğunu yerine getirdi
“Komünist ama çalışıyor”, “çalıyor ama çalışıyordan” iyidir: Tunceli’de ilk hasat
Bir dürüst gurbetçi daha çıktı! 'Sabah 100 euro bozduruyoruz (1900 TL) akşam 20 lira kalmıyor. Siz buna nasıl dayanıyorsunuz?'