Ülkedeki yüksek enflasyondan dolayı geçinmekte zorluk çeken vatandaş iktidarın başlattığı tasarruf tedbirlerinden dolayı zor günlerden geçerken bu tedbirlere uyması gereken belediyeler ise bol keseden harcamalara devam ediyor.
Tasarruf kapsamında yeni araç alımları ve kiralamaya da kısıtlama getirilmesine rağmen AKP’li Elazığ Belediyesi temizlik hizmetlerinde üç yıl kullanılmak üzere araç kiralama işi için 539 milyon 915 bin 220 TL ödedi.
AKP’Lİ BAŞKAN KİRALAMADA BOL KESEDEN VERDİ
13 Haziran’da Elazığ Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan ve yaklaşık maliyeti 761 milyon 508 bin 361 lira olan ihaleye teklif veren firma 7 olmasına rağmen geçerli teklif sayısı 2’ye düşürüldü.
Gerçekleşen ihaleyi 539 milyon 915 bin 220 TL’ye Bilginay Temizlik Hizmetleri Şirketi kazandı.
Şirket ile belediye arasındaki araç kiralama sözleşmesinin ise 5 Ağustos’ta imzalandığı öğrenildi.
Kiralanan araçlar ise şunlar:
Hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu (4 adet)
Mini damperli çöp aracı
8110 ton Arazöz
İbadethane mobil temizlik aracı
Buharlı mobil temizlik aracı
Çekici tır
Süpürge aracı(2 adet)
Hidrostatik süpürge aracı
Yükleyici kepçe
1316 ton damperli kamyon
Damperli çift kabin kamyonet
Kasalı çift kabin kamyonet
34+1 Midibüs
EBUAŞ İŞÇİLERİNE ZAM YAPMAMIŞTI
Elazığ Belediyesi ile Hizmetİş Sendikası Elazığ Şubesi arasında temmuz ayında imzalanan protokolle belediye personeli (BelPer) iştirakinde olan çalışanların maaşlarına yüzde 71,10 oranında zam yapılırken belediyenin bir diğer iştiraki olan EBUAŞ’ta çalışan yüzlerce personeline sendika taleplerinin kabul edilmemesi ve maaşlarında iyileştirilmesi yapılmaması tepki çekmişti.
Elazığ Belediye Yeniden Refah Partisi(YRP) Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, AKP’li belediye başkanı Şahin Şerifoğulları’nın personeller arasında ayrımcılık yaptığını ifade etmişti.

Sözcü
İmralı kararı sonrası Van'da CHP ilçe binasına saldırı! Tabelaları kırdılar9 izlenme
Erdoğan'ın okul açma törenine giden lise öğrencilerine para dağıtıldı!186 izlenme
Gerekçe 'pedagojik' dendi: Öğrencilere ÇEDES'le 'mezar yıkatan' MEB'in hedefinde mezuniyet var21 izlenme
Erbaş’ın koltuğunu kızları sallıyor7 izlenme
Azerbaycan - Ermenistan savaşında son durum: Stratejik tepeler Azerbaycan'da, Ermeni askerler esir düşüyor!72 izlenme
Atalay’a kendisine bağlı sendikadan çağrı: İstifa etmeli265 izlenme
Muharrem İnce CNN International’e konuştu2357 izlenme
"Suriyelilere bin 250 TL ödeniyor!"152 izlenme