Kamuoyunda 'Yeliz' olarak bilinen AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, "Alın teri için yola çıkan herkesin yanındayım" diyen sanatçı Türkan Şoray'ı hedef aldı.
Çamlı, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkan Şoray'ın sözlerinin yer aldığı haber görsellerine yer vererek, "Çamuriyetçi, HDPKK'cı, Amerikancı, İsrailci, Emperyalist işbirlikçisi, tantanacı medya sahnesinin son artisti Türkan Şoray" dedi.
TÜRKAN ŞORAY NE DEMİŞTİ?
Türkan Şoray, Sözcü gazetesinden Yüksel Şengül'ün "Sizce Türkiye'nin en büyük sorunu nedir?" sorusuna "İşsizlik" yanıtını vermişti.
"Birinci sıraya işsizliği koyarım. Korona olayından sonra daha da büyük bir sorun olacak diye endişeleniyorum," diyen Şoray, "Özellikle gençlerin büyük bir enerjisi var. Maalesef okumuş, üniversite bitirmiş veya okuyamamış, ülkemizin geleceği olan gençlerimiz iş arıyor. Gençlerin, özellikle geçim derdinde olan insanların derdi beni çok mutsuz ediyor. İstatistiklere baktığımızda ürkütücü bir tabloyla karşı karşıyayız. Yıllarca yemeyip içmeyip evlatlarını okutan, onların meslek sahibi olması için çırpınan ailelerin hüznünü ve hayal kırıklıklarını yüreğimde hissediyorum. Gençlerin önü açılmalı. Onlar bizim geleceğimiz, onlar bu ülkeyi aydınlığa götürecek olanlar… Umutsuzlukları umuda çevrilmeli diye düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Şoray, şunları söylemişti: Tarım işçileri, maden işçileri, fabrika işçileri haklarını alamamaktan dolayı isyan içindeler… Soma işçileriyle ilk günden beri çok ilgiliyim ve kalbim onlarla çarpıyor. Maden işçileri, tarım işçileri, işçiler, emekçiler… Alın teri için yola çıkan herkesin yanındayım. Herkes emeğinin karşılığını mutlaka almalı. Ancak o zaman hep beraber yüzümüz güler."
https://abcgazetesi.com/kamuoyundayelizolaraktaninanakpliahmethamdicamliturkansorayihedefaldi365480
Gösterdiği yer sallanıyor: Şener Üşümezsoy'un deprem tahminleri bir bir çıkıyor51 izlenme
6 ayda ne değişti! Gürsel Tekin'in 'Hiçbir CHP'li kayyım olmayı kabul etmez' dediği ortaya çıktı13 izlenme
Savaşın 5. günü: İran ve İsrail füze saldırılarına başladı, Mossad üssü vuruldu18 izlenme
Emeklilikte yeni tartışma: 3600 prim ödeyene de, 9 bin ödeyene de aynı maaş!44 izlenme
'Gülen'den en büyük zararı AKP görecek' demişti... Kamer Genç ölümünün ikinci yıldönümünde anıldı250 izlenme
İktidarda 'İmamoğlu' çatlağı14 izlenme
Bu anket çok konuşulacak: Erdoğan ilk kez AKP'nin gerisinde kaldı!16 izlenme
Türkiye eğitim tarihinde bir ilk! Öğretmenler Günü camide kutlanacak931 izlenme