YEŞİL kıyımı tam gaz devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Arnavutköy Sazlıbosna ve Hacımaşlı Mahallelerinde Kanal İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı alanı sınırları içerisinde kalan toplam 8 milyon 200 bin metrekarelik arazide şubat ayında imar düzenlemesi yaptı. İmar planları daha askıdan inmeden 12 Şubat günü jet hızıyla TOKİ’nin baraj havzasına etaplar halinde yapacağı toplam proje bedeli 30 milyar 615 milyon TL olan 12 bin 16 konutluk inşaatın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.
14 Şubat günü de TOKİ’nin aynı bölgede yapmayı planladığı toplam 12 bin 858 konut için ÇED süreci için başvuru yapıldı. Konut projelerinin toplam bedeli 34 milyar 757 milyon TL olarak hesaplandı.
TARLALAR TALAN EDİLDİ!
Tapuda “Tarla” ve “Ham Toprak” vasfına sahip arazileri betona boğacak 24 bin 874 konut inşaatı için atılan ilk adımın ardından baraj havzasında toplam 65 milyar 372 milyon liralık rant yaratan konut projesinde yeni bir gelişme yaşandı. Etaplar halinde yapılacak proje için sunulan 6 ayrı başvuru karara bağlandı. 13 Mart’ta İstanbul Valiliği “Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir” kararı verdi. İnşaatların önü açıldı.
SAZLIDERE BARAJI YOK EDİLECEK
Proje alanında bulunan ve 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı kararı ile içme suyu kapsamından çıkarılan Sazlıdere Barajı için inşaatlar sırasında özel önemler alınacak. DSİ Genel Müdürlüğü’nün isteği doğrultusunda inşaat yapıları, Sazlıdere Barajı Gölü’nün taşkın anında yükselebileceği maksimum su kotu olan 25.60 metrenin üzerinde oluşturulacak.
Nefes
TRT’deki görüntüye erişim engeli kararını gündem olan kadın taraftar aldırmış60 izlenme
Ekonomist Memduh Bayraktaroğlu’ndan şok eden 'ikinci 128 milyar dolar' iddiası!47 izlenme
AKP'ye geçti Erdoğan portresini arkasına aldı: Özlem Vural Gürzel Atatürk'ün simgeleşen fotoğrafını kaldırdı9 izlenme
Atatürk büstüne çıkıp, ayak ayak üstüne atan Suriyeli yakalandı25 izlenme
Deprem felaketi sonrası otobüs biletlerine zam yapıldı iddiası! Bakanlık açıklama yaptı37 izlenme
Ucuz yumurta kuyruğundaki emekli: “Buradan çıkacağım ekmek kuyruğuna gideceğim. Sonra Başkent Market'e gidip, bulursam et alacağım!”20 izlenme
'Zengin' işi torpil skandalı büyüyor: AKP'li Özlem Zengin, yeğenini Erdoğan'dan sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la da tanıştırmış!18 izlenme
Emre Olur hakkında istenen ceza belli oldu38 izlenme